Citat:
În prealabil postat de euftalia
Ratiunea vine de la Dumnezeu, de asta avewm minte sa o folosim, nu fac nici o aluzie la nimeni, cat despre ce spuneai despre sf. Ioan Gura de Aur, sunt legende ,ce rost avea sa se chinuie in felul acesta? Am citit vietile sfintilor, mi se par scrise intr-o maniera invechita si fanatica. Cat despre duhovnici, unii oameni au parerea ca sunt dumnezei, Eu una nu ma mai iau dupa duhovnic in totalitate pentru ca am patit sa ma certe de ceva care tinea de boala mea si nu de pacat. Eu nu zic ca biserica nu te conduce spre adevar, dar traditia , patericul si alte scrieri mai contin si o nota de legenda. Cat despre halucinatii, nu sunt urmare a neascultarii ci a schizofreniei, pe care unii oameni o au nativ iar in conditii vitrege se declanseaza.
Eu cred in Dumnezeu, in bine, in frumos, in adevar, tocmai de aia vreau sa va arat ca viata la manastire este nefireasca. Nevointele sfintilor sunt folclor. Moastele lor au ramas pentru ca erau oameni buni, faceau bine, sigur ca erau si cumpatati, nimeni nu zice dar sa te chinui cu buna stiinta afla ca este un mare pacat. trebuie sa avem o viata echilibrata, asa vrea Dumnezeu. Sa nu te superi ca am spus acestea>
|
Exact astazi ti-ai gasit sa scrii ca viata Sfantului Ioan Gura de Aur este de domeniul legendei? Te-ai uitat macar in calendar sa vezi ca azi este chiar el praznuit de Biserica Ortodoxa?
Si daca tu nu crezi intru totul Sfintilor lui Dumnezeu si pui la indoiala viata lor de asceza nu tine de boala ta ci de credinta. Cum crezi ca au devenit sfinti: stand la mese imbelsugate, in palate aurite si traind dupa placul lor? NU! Traiau in post aspru ca sa-si curateasca trupul si in rugaciune ca sa-si curateasca sufletul.
Iar duhovnicul nu este Dumnezeu, dar prin gura lui,in timpul spovedaniei, Insusi Hristos te sfatuieste si-ti da dezlegare de pacate. Aceasta este invatatura Bisericii si daca nu-l poti crede pe duhovnicul tau,care stie mult mai bine ce spune, pe mine nici atat nu ai sa ma crezi.Doamne ajuta!