View Single Post
Vechi 18.07.2008, 13:50:02
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de aurel1211
Oare de ce se intampla asa. Caci sunt zile sau sa zic saptamani cand ma pot ruga mai mult , mai citesc un acatist, totul se leaga bine. Si sunt zile cand nici rugaciunile de seara nu mai apuc sa le spun (zici ca nu as fi ortodox).
Parca asa se imbina toate si putin cate putin rugaciunea slabeste, pana iti dai seama intr-o vreme ca ea lipseste. Cum sa fac sa ma mentin pe linia de plutire?
Inteleg viata e cu suisuri si coborasuri dar cateodata parca sunt prea multe coborasuri.
pai frate,daca muncesti 8-12 ore pe zi,cred si eu ca adormi cu cartea in mana.Nu este nici o tragedie.Zi macar rugaciunile incepatoare,cred ca astea le stii pe de rost,sau macar Tatal nostru,apoi zii,Doamne IIsuse Hristoase,pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale,Cu puterea Cinstietei si de viata facatoarei Cruci,ale Sfintilor Arhangheli si Ingeri si netrupesti Puteri,cu rugaciunile (aici pomeneste pe Sfantul tau ocrotitor) si ale Tuturor Sfintilor Tai,milueste-ma pe mine pacatosul.apoi ,daca inca nu ai adormit:),pomeste si pe cei dragi,pe dusmani,pe cine vrei tu.Zi Doamne milueste si pazeste cu Harul Tau pe robii tai X,y,Z(numele).Apoi poti sa te culci linistit.Nu-ti mai face atatea probleme.Cand ai timp,in concediu,in weekend,poti sa te rogi mai mult.Munca este ea insasi rugaciune,este jertfa pentru noi si pentru aproapele.Nu trebuie sa te comapari cu cei din manastiri,ei au alta cale.Conteaza sa fii sincer cu Dumnezeu si cu semenii,nu sa te rogi ore in sir.
Reply With Quote