Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 18.07.2008, 13:33:15
cristitodoran cristitodoran is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Nu este un paradox, am folosit un principiu, care nu trebuie demonstrat. Atunci nu trebuie sa accepti nici un principiu din termodinamica, pentru ca principiul se accepta nu se demonstreaza. Eu m-am folosit de logica lui Aristotel, de care te folosesti si tu , dar acolo unde nu-ti convine critici. Ultima parte este o ironie, stilul caracteristic.
Este un paradox. Nu un principiu nu trebuie demonstrat, un principiu nu poate fi demonstrat, ca si existenta dumenzeului vostru de altfel.

"Primul principiu al termodinamicii a fost o formă precursoare legii conservării energiei la procesele în care intervine mișcarea termică a materiei. Acest principiu a fost enunțat pentru prima dată de către R.J. Mayer în 1842. La baza enunțului său a stat observația experimentală că lucrul mecanic se poate transforma în căldură și invers." Deci a avut la baza un experiment. Ce experiment a avut la baza Aristotel?

Nu confunda principiile filosofice cu cele stiintifice, nu au nici o legatura, una cu cealalta.

Friedrich Wilhelm Nietzsche "Dumnezeu e mort" e un principiu filosofic, inseamna ca nu e demonstrabil? Nimic nu este neaparat batut in cuie, Mai ales ceva care prin aplicare duce la un paradox.

PARADÓX ~uri n. Raționament aparent just care duce la concluzii contradictorii, ce nu pot fi considerate nici adevărate, nici false; antinomie. /<fr. paradoxe