Citat:
Īn prealabil postat de mirelat
Catalina, inca un sfat prietenesc, ca vad ca sfaturi specializate nu prea primesti ca iar i-a apucat pe toti smerenia (eh, ma rog, [i]aproape[i] toti), asa deci... sa nu te crezi mai tare decat esti, ci sa te vezi asa mica mica si de acolo sa te apuci si tu de arat ogorul tau. al tau, nu ale altora.
|
:)Draga Mirela,pai daca ai cerut sfaturi de la teologi,normal ca n-ai primit:D.Cea mai buna Teologie este experienta,experierea lui Dumnezeu.De aceea eu,chiar cu riscul de afii considerat nebun sau eretic,insist ata de mult pe faptul ca este nevoie ca macar odata pe saptamana se ne impartasim.Este esential sa simtim ca Domnul traieste in noi,nu la modul sentimentalist,decalrativ,ci real,ca sangele lui hraneste Sangele Nostru,ca trupul lui intareste sufletul si trupul nostru.fara aceasta taina,ne dam cu capul de pereti,deznadajduim,alegem extremele,suntem ca o frunza purtata de vant.Domnul insusi ne va invata cum sa ne rugam si ce sa cerem.Sf ap Pavel spune ca Duhul insusi se roaga cu duhul nostru si zice"Ava Parinte".Repet,cu riscul de a deveni suparator,fara a traii in Hristos prin Euharistie,nu avem cum sa invatam nici sa iubim,nici sa daruim,nici sa ne jerfim,nici sa ne rugam,nimic.De aceea mie nu-mi pasa de cati preoti ma uarsc,de cati m-au gonit de la Sf Potir,eu stiu ca aceasta este calea,pentru ca "am gustat,si am vazut ca bun este Domnul".Sf Irineu spunea"Invatatura noastra este conform cu Euharistia,si Euharistia conforma cu invatatura".Asa traiau cerstinii primelor trei secole,plini de dragoste,de ravna pentru Hrisosin Euharistie.Dupa aceea au venit tot felul de filosofi,cu tot felu de inventii gnostice si maniheice,cu tot felul de traznai,de-ti vine sa arunci astfel de carti in foc.Nu degeaba spunea un teolog contemporan,ca citind Sf Scriptura,Vietiel Sfintilor,si scrierile Parintilor Apostolici parca vorbea un Dumnzeue,apoi citind cartile filosofico-religioase influentate de platonism si dualism,parca vorbea alt Dumnezeu.Exact asa este.Elinismul si-a pus o amprenta grea si dupa parearea mea foarte nefasta asupra unor filosofi crestini.