Citat:
În prealabil postat de cristitodoran
1. Nu am pretins asa ceva. Am zis ca in loc biserici poti sa faci spitale, scoli etc. Dragoste si iertare sunt sentimente omenesti nu au nici o legatura cu spiritul. Pot fi transmise si printr-un forum ca acesta nu neaparat prin biserici. Care e paradoxul?
|
Paradoxul sta in urmatoarele afirmatii:
1. Crezi ca alceva (de exemplu spitalele si scolile) pot suplini nevoi spirituale (de exemplu iertarea si dragostea) de care are nevoie omul
2. Totusi spitalele, scolile, fetele si masinile tari nu pot da dragostea si iertarea de care are nevoie omul pentru ca daca ar fi asha de acolo te-ai intoarce plin de dragoste si iertare.
3. Pentru spitale si scoli pot exista cladiri cat mai mari unde sa isi desfasoare activitatea, iar pentru biserica nu, pentru ca a avea dragoste si iertare nu e important
Is adevarate afirmatiile astea? Daca is adevarate ele sunt paradox, dar in acelasi timp inseamna ca in spatele lor e un rationament gresit. Nu esti curios sa vezi unde e greseala?
Citat:
2. Nu am zis ca lumea nu poate fi necreata. Am zis ca nu exista dovezi ca aceasta ar fi creata
|
Deci pana la urma crezi ca lumea e cel mai probabil necreata (pentru ca nu ai dovezi).
Atunci de ce respingi posibilitatea ca Dumnezeu daca exista sa fie si el necreat?
De ce lumea poate fi necreata, iar Dumnezeu daca exista nu?
Unde e logica?
Citat:
Mai demonstrati odata
|
Tu spui parafrazat: Tie ti se aplica ca inafara de tine nu exita Dumnezeu dar pentru Dumnezeu nu crezi ca El ar putea sa fie in situatia ca pentru El nu mai exista alt Dumnezeu.
De ce pentru tine functioneaza unicitatea ier pentru Dumnezeu nu?
Unde e logica?