Eu personal cunosc mai multe cazuri reale dar ma voi opri aici in a povesti doar unul din ele:
Cu ani in urma, pe vremea cand activam in corul unei biserici din Bucuresti, alaturi de noi, enoriasii bisericii,se afla si un baiat fff inzestrat cu multe daruri morale si nu numai, cu o voce cum rar mi-a fost dat sa ascult. Vocea lui era o binecuvantare ptr sufletul si inimile necajite ale celor ce veneau sa caute refugiu si alinare in acea micutza dar atat de calduroasa si primitoare parohie fin inima Bucurestiului....
Tanarul cantaret era pe atunci elev la Seminarul Teologic din Bucuresti.Desi provenea dintr-o familie f. simpla si cu modeste posibilitati financiare, evlavia lui era mare, nu prin vorbe ci prin fapte.. e greu de explicat dar pur si simplu emana asta catre toti cei ce il cunosteau, nu era un crestin "surogat",se vedea ca avea darul preotiei in el.Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca , a intrat apoi la Facultatea de Teologie, fara a plati vreun ban pe meditatii( asa cum obisnuieste"lumea buna"), fara nici o "pila" fara nimic..... pur si simplu doar prin munca lui, si cu AJUTOR MARE DE LA BUNUL DUMNEZEU!!!
In fine, din motive ce nu au tinut de vointa noastra, vietile noastre au urmat cursuri diferite, el a incetat sa cante la biserica la care eu mergeam si evident ca am pierdut orice urma de comunicare cu el si nici vreun semn de viata de la el nu am mai avut.
Dupa aproximativ 5 ani, intamplator( sau poate nu!) ne-am intersectat privirile pe strada, in fata unui supermarket... din vorba in vorba am aflat ca terminase cu brio Teologia, dar............. si-a dat seama in decursul anilor de studentie ca nu e menirea lui sa devina preot!!!!!!! Am ramas absolut blocata!! acel baiat minunat si atat de pur a carui gandire o stiam cu ani in urma, a ajuns la acea concluzie!! El era mult prea fin si bine educat ca sa barfeasca( nu era in natura lui sa se ocupe cu asa ceva!)dar printre cuvinte am inteles ca sufletul lui cel pur a suferit profunde transformari si dureri pe durata facultatii cand s-a convins ca ceea ce din afara pare atat de PUR si CELEST este in realitate atat de infatuat si terestru!!!! In concluzie (am mai spus-o si pe alt topic) FIECARE PADURE ORICAT DE FRUMOASA SI BOGATA AR FI ARE USCACIUNILE EI.. iar acest suflet care dupa parerea mea si a multor altor mireni era facut sa fie un preot bun, a fost departat de acele USCACIUNI.
:( trist dar adevarat!!! in prezent, a absolvit FAcultatea ASE din Bucuresti, e contabil la o firma, la biserica a marturisit ca nu mai merge APROAPE DELOC!!!!!!!!!!!!!fff rar!! iar de cantat nici nu mai este vorba!!! mare risipa de har!!!
|