View Single Post
Vechi 19.07.2008, 08:15:31
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Laurentiu
Citat:
Īn prealabil postat de Grigorie
S-a ales calea compromisului ... Trist! Cei doi ierarhi intruneau toate conditiile pentru a fi caterisiti si inlocuiti cu alti pastori mai vrednici. Sminteala trebuia inlaturata.

Despre pocainta celor doi am mari indoieli. Imi e greu sa cred ca mitropolitul Corneanu, care s-a impartasit la catolici in urma unui imbold launtric (dupa propria marturisire) si care in urma cu cativa ani declara ca papa trebuie recunoscut si de ortodocsi, a devenit peste noapte un bun ortodox.

Dezamagirea mea este mare cand ma gandesc ca numai IPS Bartolomeu a votat pentru inlaturarea celor doi. Cinste lui, este un ortodox cu convingeri puternice, vigilent, constient de pericolele ce ameninta ortodoxia. Era momentul potrivit pentru a marturisi prin fapte atasamentul fata de ortodoxie, dar majoritatea ierarhilor l-au ratat. Se pare ca in Sf. Sinod cancerul ecumenist este adanc inradacinat. Sau poate a contat faptul ca unii sinodali sunt santajabili, maine putand fi ei judecati pentru alte abateri. Nu-i asa, mai bine sa nu existe precedentul unor pedepse. O mana o spala pe alta.
Frate I.P.S. Bartolomeu Anania este un Marcu al Efesului al ortodocsilor romani...Tot respectul pentru acest ierarh curajos ...Ma tem insa ca in in scurt timp ii vor astupa gura ceilalti ierarhi care majoritatea sunt condusi de masonul Daniel si nu de regulile care ar trebui sa se aplice intr-un Sinod ortodox.
MaiLaurentiu,la sinoadele ecumenice s-audiscutat alte probleme,pe atunci nu existau catolici si nici greco-catolici.Asa ca de unde spui tu ca ar trebui aplicate acele canoane si caterisiti cei doi.Fariseii,spuneau la fel depsre Mantuitorul,"noi stim ca acest om este pacatos",insa Nicodim,care era si el fariseu,le-a spu"Oare Legea noastra osandeste pe cineva fara sa stie ce afacut,fara judecata".Asa faci si tu,si cei ca tine.Extrapolezi niste canoane la cine nu trebuie.Crezul greco-catolic este la fel ca cel ortodox,Liturghia lor este la fel ca a noastra,preotiia lor este valabila,ce temei ai sa-i numesti eretici.Spune-mi si mie un argument,dar un argument,nu incepe si tu cu blesteme si anateme.
Reply With Quote