View Single Post
Vechi 19.07.2008, 14:00:01
livadarufelix livadarufelix is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexandra28again
dar eu nu am spus asta felix.eu nu intelegeam cum se poate gandi el,ca viitor preot ca e mai bine sa-si ia o fata care nu mai este virgina.si am zis,fericirea si casnicia fericita nu tin de asta.Poate sa fie fericit si cu o fata virgina si cu una care si-a inceput viata sexuala inainte de casatorie.
dar,ca si viitor preot,daca are impresia ca fecioria unei fete nu este buna,nu e prea de bine.Sau ca e hotorat sa se insoare cu o fata care a avut mai multi barbati.El in functie de asta isi ia consoarta sau in functie de iubirea sa pentru acea fata si ceea ce este bun in ea?Daca acestea sunt criteriile lui de selectie,atunci ce invataturi va da tinerilor la spovedanie?Nu este o ofensa,dar te intreb..
ce invataturi va da tinerilor la spovedanie? Le va spune sa iubeasca mai mult o persoana care a cazut si s-a intors catre Dumnezeu. In Sfanta Scriptura sunt numeroase asemenea exemple.Tatal celor 2 fii din Evangelia fiului risipitor a taiat vitelul cel ingrasat nu pentru fiul cel bun ci pentru cel care a cazut si s-a intors. Spune ca pentru fiul care a ramas cu el nu a taiat nici macar un ied!! Apostolul neamurilor, Sfantul Pavel a fost un mare prigonitor al crestinilor si totusi daca s-a intors catre Dumnezeu a ajuns mare slujitor al domnului,ar mai fi talharul de pe cruce si multe alte exmple.
Nu as vrea sa ma intelegeti gresit, nu indemn pe nimeni sa faca lucrul acesta (sa-si piarda fecioria inainte de casatorie) dar vreau sa spun ca o persoana care a gresit in acest mod si se intoarce catre Dumnezeu este mai iubita decat una care nu a gresit sau ma rog are aceasta impresie.Am citit undeva ca se face mare bucurie in cer pentru intoarcerea unui pacatos catre Domnul.
El ca viitor preot nu are voie sa intretina relatii sexuale decat dupa casatorie si cum credeti ca v-a putea sa-si dea seama daca fata respectiva va putea sa se abtina luni de zile (sa traiasca in infranare) dupa ce isi va incepe viata sexuala? Pentru ca in postul Pastelui sunt cam 2 luni de zile in care nu ai voie sa simti atingeri trupesti. Desigur ca din anumite motive se poate ajunge si la 3 luni si daca esti plecat din tara poate chiar la mai mult.
Au fost persoane care nu au reusit sa reziste. Cum credeti ca va putea proba lucrul acesta mai ales ca daca doamne fereste se desparte de nevasta nu mai are voie sa mai fie cu altcineva.
Reply With Quote