Multumesc mult, draga Elena, pentru urarile si cuvintele tale frumoase. Simt ca le-ai spus din inima, si sa stii ca tot in inima au ajuns !:)
Intr-adevar, si preotul nostru de aici am inteles ca are un part-time la o firma, iar d-na preoteasa probabil ca ajuta si dansa in felul ei. Mi-au spus ca numai mortgage-ul (ipoteca) bisericii este de 3.000 dolari pe luna, asa ca inteleg perfect solutia gasita prin acele mese lunare de strangere de fonduri, la care m-am hotarat sa nu mai lipsesc. Mi-a fost greu pana acum, pentru ca suntem veniti in America abia de cateva luni, iar sotul meu pana acum nu a gasit de lucru ceva stabil, full-time, deci trebuia sa ne chivernisim numai din salariul meu. Nu ma plang insa, pentru ca stiu ca multi altii de aici nu o duc foarte bine dpdv financiar, desi poate ca multi din Romania gandesc ca aici curge lapte si miere si dolarii cresc in copaci.
Biserica ortodoxa greceasca este puternica peste tot in lume, pentru ca grecii au comunitati puternice mai peste tot si in general sunt prosperi in afaceri dar au si credinta in Dumnezeu si nu uita sa finanteze biserica. Si la Buenos Aires cea mai impunatoare biserica era a grecilor, aveau chiar si scoli si gradinite in limba lor.
Aici in New York am inteles ca si comunitatea rusilor este foarte bine organizata, si ei au multe biserici si chiar scoli in limba lor. Noi romanii suntem mai slabuti la capitolul acesta, poate si pentru ca nu prea suntem pusi pe capatuiala ca altii deci nu prea putem sa donam sume importante. Sau poate nu suntem chiar asa buni organizatori, ca pana la urma viata bunurilor materiale se rezuma la management, capitol la care am auzit ca am fost categorisiti "repetenti" de catre o firma engleza care a facut un studiu de specialitate in Romania.
In fine, sa nu fim cartitori ci sa multumim lui Dumnezeu pentru ceea ce avem, ca fara indoiala El ne da numai ceea ce avem trebuinta. Doamne ajuta !
|