Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 20.07.2008, 11:03:44
cristitodoran cristitodoran is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Bine omule,dar eu te-am intrebat simplu,tu vezi dragostea?O poti pipaii,poti pipaii un sentiment.stiusi eu,ca atunci cand 2 pewrsoane fac dragoste se declanseaza multe reactii hormonale,care induc o anumita stare omului,creierului,si altor organe.Perfect adevarat.Insa eu spun ca in fara de aceste reactii,poate exista dragoste.Dragsotea fratilor intre ei,a fiului catre tata.Nu mai continui,ca intelegi ce vreau sa spun.Apoi tu,ai fost sincer si la axioma,sa-i zicem asa"Dumnezeu este iubire" ai zis repede :este fals.Bun.Pnetru tine este fals.Ai insa capacitaea intelectuala sa accepti ca pentru mine acesat axioma este adevrata,ca ea este baza credintei mele?Tu nu poti demonstra rational contrariul,eu nu pot demosstra rational afirmatia.Este o axioma.Ocrezi sau nu?Acum intelegi care este mecanismul credintei?Si sa stii ca nu-ti face bine sa ne jicnesti,pentru ca ei am vorbit cu toata stima cu tine,si sa stii ca eu chiar rsppect stiinta,si am fost pasionat de ea.Acum doar admir realizarile ei,insa pasiune me as-a mutat catre Cel c=care a creat aceste legi ale stiintei,catre Dumnezeu.Un singur lucru itit cer.Nu ne vorbi cu superioritate,caci eu unul nu ti-am vorbit asa.Incearac sa respecti ceea ce nu cunosti.
In privinta axiomei, ai zic ca daca eu nu pot demonstra ca e falsa si tu nu poti demonstra ca e adevarata rezulta ca e adevarata. Iti suna logic?

De exemplu afirmatia: "Intre pamant si marte exista un mutunel de plus invizibil si imaterial care stie tot ce faci!" este o axioma dupa logica ta, nu? Eu nu o pot demonstra rational iar tu nu poti demonstra rational ca e falsa.

Ai spus ca asta e mecanismul credintei, deci dupa logica credintei tale, ar trebui sa existe si o religie a MUTUNELULUI DE PLUS.

Nu toti fratii se iubesc, unii mai mult ca altii, la fel si parintii cu copiii. Dragostea asta poate fi explicat d.p.d.v. social, instinct de conservare etc. Nu prin existenta lui dumnezeu.

Am vorbit arogant, deoarece nici voi nu ma tratati cu respect, adica eu scriu ca nebunu o gramada de informatii iar voi veniti cu citate din biblie si aberatii gen "Dumnezeu e iubirea" mersi mult, discutii inteligente, ce sa-ti spun.

Daca vreti citate din biblie vin si eu cu citate si o sa vi se para hitler baiat de treaba in comparatie cu dumnezeul vostru rasist, misogin, procanibalism, prosclavie, aberant, anticunoastere, crud si neiertator.