Citat:
În prealabil postat de Traditie
Faceti confuzie de termeni.
Dragostea de Dumnezeu consta în împlinirea poruncilor Lui, nu în sentimente arzatoare: "Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui".
Dragostea de semeni consta în bunatate: "Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti".
Dragostea pentru tovarasul de viata consta în unirea cu el/ea: "Si vor fi amândoi un trup".
Deci sunt trei tipuri diferite de dragoste crestina.
Am impresia ca Jan propovaduieste un alt tip de dragoste, cel romantic, bazat pe sentimente euforice. Acest tip de sentimentalism nu are origine crestina. Dragostea elogiata de poeti, cântareti etc este un concept aparut în evul mediu occidental. El consta în exacerbarea sentimentului de euforie simtit la apropierea de alta persoana si transformarea acestui sentiment într-un idol.
|
Citeste si tu Cantarea Cantarilor si ai sa vezi ca este aceeasi dragoste.Ce4i care au facut disocierea de care vorbesti tu sunt anumiti oameni care nu aveau decat experineta uneia,si o considerau pe cealalata pacat.