View Single Post
Vechi 20.07.2008, 14:13:59
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de alexandra28again
Citat:
Īn prealabil postat de achimovjan
Citat:
Īn prealabil postat de alexandra28again
Mantuitorul i-a mustrat prin acea intrebare ca nu degeaba i-a intrebat.nu avea nevoie de raspuns la intrebare,pentru ca nu era o intrebare la care sa se astepte un raspuns.
Si trupul da,este neputincios,de aceea trebuie sa fim intariti in duh.pentru ca cu mintea si sufletul iti controlezi poftele.daca lasi trupul de unul singur,devii animal.numai ele se conduc dupa simturi si instincte.noi,ca oameni trebuie sa ne folosim mintea.asta e bine ,asta nu e bine.
Si dupa tine este bine sa mori de foame si de sete,sau sa nu dormi noaptea.Sau tie mintea iti spune cand iti este foame:nu manca,iar cand iti este sete,nu bea,ca si la celelalte instincte.Mintea iti spune sa nu manaci peste masura,sa nu te imbeti,sa nu lenevesti.sincer,draga Alexandra,parca as fii la gradinita si as da lectii unui copil de 5 ani
eu,din pacate si din lipsa credintei ,mananc pana ma indestulez,dorm peste masura,etc.dar asta nu insemana ca este bine.
crezi tu ca Sfintii Parinti si pustnicii sunt prosti cand mananca si beau paine cu apa,cand dorm cateva ore pe noapte si cand prefera un pat de scanduri,in loc de un pat moale?sau Maria Egipteanca a fost proasta cand a refuzat mancarea calugarului Zosima si a ales 2 boabe de mazare?crezi ca in Imparatia lui Dumnezeu ajungi asa...stai pe un tron de rege eventual..cu tot felul de mancaruri alese,cu femei pe langa tine.bei,mananci si vai ce curat esti in fata lui Dumnezeu.Noroc ca Dumnezeu nu cere mult de la cei care nu pot da.Eu pe asta ma bazez in pacatele mele.Si pe neputinta mea.Dar n-as spune unui om care poate mai mult decat mine ca e nebun.
Eu nu ti-am spus ca esti nebuna,Doamne fereste.Apoi imi tot dai exemple de pustnici.Eu nu sunt pustnic,si peste 90% din oameni nu sunt.Problemele cu care te confrunti in lume necesita minte limpede pt a fii rezolvate,adica un creier cat de cat odihnit.Munca din lume necesita hrana adecvata.Daca te-as pune pe tine sa lucrezi in constructii(eu am lucrat) si ti-as da boabe de linte sa manaci,in 2 zile ai fii la cimitir.La fel in majoritatea activitatilor contempoprane,care sunt foarte solicitante si stersante,necesita un efor tfie intelactual fie fizic foarte mare.toate acestea necesita hrana pe masura,nu paine si apa,sualinte.Normal,daca as sta intr-o pestera sau in pustiu,rugandu-ma in contniunuu,nu as evea nevoie de prea multa hrana.Sa stii ca marii pustnici nicioadta nu au gandit ca tine.Asa gandeau fariseii "care puneau sarcini cu anevoie de legat pe umerii oamenilor,iar ei nici cu un dgete nu se atingeau de ele".Si esti si rautacioasa,imi spui de imparati care stau cu manacaruri si femei langa ei.eu sunt un om simplu,care muncesc toata ziua,alerg prin tot orasul meu,si nu am decat pe prietena mea.Cat depsre mancare,manac atat cat sa-mi pot desfasura activiattea mea.Esti foarte rautacioasa,esti exact ca fariseii din vechime.
Reply With Quote