Citat:
Īn prealabil postat de achimovjan
Draga Anca,am inntra pe un astfel de forum si ghici ce am gasit.Un ieromonah ortodox care-i lua la misto pe greco-catolici,iar acestia incercau sa-i raspunda politicos.Intamplator am dat peste discutie,de fapt cred ca Dumnezeu mi-a arata odata in plus ca am dreptate.Suficienta,aroganta,madria,ura chiar a unor ortodocsi care nu mai au nimic,dar absolut nimic din smerenia Mantuitorului ii face pe toti catolicii,fie greco,fie romani sa se scarbesaca de noi.cietste si tu,uite intra pe google si scrie forum greco-catolic,si apoi intra pe primul rezultat.cieteste primele topice si ai sa vezi.Eu am fost in tari catolice,am cunoscu catolici si greco-catolici,si nu am vazut nici un pericol pentru ortodocsi.Ma intreb daca nu cumva bantuie nitica paranoia printre multi ortodocsi?
|
Jane draga, daca tu ii cauti pe ortodocsi pe forumul greco-catolic, atunci gasesti ceea ce ai gasit, si anume mandrie, aroganta, etc.
Dar nu de aceea te-am indemnat sa-i caut pe greco-catolici pe forumul lor, ci pentru a le vedea cautarea si suferinta si lipsurile si frustrarile, pentru a suferi alaturi de ei si a vedea ce ar insemna pentru ortodocsi trecerea la catolici.
Ca ai o atitudine frumoasa fata de aproapele de alte confesiuni, este cat se poate de laudabil; faci intocmai porunca Mantuitorului, de a-i iubi. Dar aceasta parere personala te angajeaza pe tine ca individ, dar in nici un caz Biserica Ortodoxa, care este Biserica lui Hristos, si este construita pe alte rationamente, decat cele omenesti. Hristos ne indeamna sa ne iubim si dusmanii, caci toti oamenii sunt aproapele nostru; dar cand e vorba de impartasanie, trebuie sa respectam hotararile Sf. Sinod, care nu permite impartasirea ortodoxului din alt Potir decat cel ortodox.