Citat:
Īn prealabil postat de alexandra28again
mai achimovjan eu doar ti-am spus adevarul,care doare.tu vrei sa faci de toate si sa zici ca sunt placute lui Dumnezeu.uite eu nu mananc doua boabe de mazare pe zi,chiar sunt fana mancarurilor bune si restaurantelor,dar acest stil de viata nicidecum nu ma va apropia de Dumnezeu.E un mod de viata lumesc.In cele sufletesti am modele pe cei sfinti,pe Mantuitorul si pe Fecioara Maria.Fac dupa ei cat de mult pot eu.Ceea ce nu pot face,tine de neputintele mele.
iar mancarea influenteaza foarte mult starea sufleteasca.am mai spus si in alt topic,in timpul postului ma simt excelent sufleteste,in in prima zi de Paste,cum incep sa mananc toate bunatatile alea,tot ce am construit in cateva saptamani,se pierde intr-o zi.Pentru ca de la mancare,se nasc multe sentimente si ganduri.Citeste in Sfintii Parinti despre imbuibarea pantecului.
si drumul spre Imparatia lui Dumnezeu trebuie sa fie unul anevoios ca de-asta e o cale ingusta pe care intra putini.
|
Cum adica vreau sa fac de toate.Eu vreau sa muncesc,iar depre hrana si restul nevoilor fiziologice acestea sunt dupa masura efortului depus de fiecare.Daca ai urma pe Mantuitorul si pe Sfinti,ai avea dragostea lor de oameni,intelegerea lor pentru semeni.Cat despr efaptul ca pierzi in zi de Pasti ce ai castigat in intreg Postul,asta se doatorreaza conceptiei total gresite a roamnilr despre post si Praznuire.Se vede Postul doar ca refuz de hrana,pentru 40 de zile,dupa care gatesti 101 feluri de mancare si stai in casa si manaci pana nu mai poti.Asta este prostie curata.daca te-ai imparatsi in fiecare zi a Saptamanii luminate ,cum este de fapt randuaiala(citeste in Penticostar),ai praznuii cu adevar Pastele,ai traii in bucuria Invierii.Asa,cu friptura peste friptura,cu oua peste oua,cozonac peste cozonac,placinte peste placinte,cred si eu ca te simti rau.