Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 20.07.2008, 18:18:13
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de cristitodoran
Citat:
Īn prealabil postat de achimovjan
Nu am spus ca esti ignorant prost,am spus doar ca te lauzi cu logica ta.Pascal are o cugetare,el spune"Daca eu cred in Dumnezeu si el nu exista,n-am pierdut nimic.Daca insa eu nu cred si el exista,am pierdut totul"
Pariul lui Pascal, e de fapt un argument pentru ateism, dar tot il folositi pentru a va justifica una din miile din religii. Apel la autoritate de parca Pascal e zeu si tot ce zice el e axioma.

Pariul lui Pascal zice sa crezi intr-un dumnezeu, eu te intreb care dumnezeu?

Ai mai jos o lista cu foarte multi zei care au "existat" de-a lungul istoriei, pe care il veneram?

http://lowchensaustralia.com/names/gods.htm

In al doilea rand credinta nu-i ca o soseta, eu nu mai cred pentru ca mi se pare copilaresc si lipsit de logica, deci convingeti-ma.
Eu nu am cum sa te conving cu argumente rationale,si ai vazut si de ce.Eu cred in niste principii pe care tu le consideri false.Credinta nu se demonstreaza stiintific,nu poti pipai credinta.Tu CREZI ca nu exista Dumnezeu,asta este CREDINTA ta,deci esti un om credincios in felul tau.Eu CRED ca exista,deci sunt CREDINCIOS in felul meu.Este la fel de simplu ca si cum am spune,DA sau NU.Tu spui NU,eu spun DA.Fiecare este liber sa creada ce vrea.