Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 21.07.2008, 10:38:11
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

"vai de poporul care cere minuni shi semne ca sa creada" ca acelora li se va da semnul lui Iona...

m-am intrebat care o fi semnul lui Iona?

Iona mare prooroc a fost, shi ce semn o fi dat? semnul lui iona a fost ca din pricina neascultarii de Dumnezeu valurile shi marea shi furtuna s-a dezlanutzuit sa scufunde corabia, shi neshtiind cine este vinovat ca a atras mania divina s-au cautat intre ei shi s-au intrebat, dar proorocul Iona shtiindu-se cu musca pe caciula ca el in loc sa faca ce i-a cerut Dumnezeu, el a intuit shi s-a smerit in neascultare crezand ca nici un ninivitean nu-l va crede cine este shi de ce este trimis shi astfel nu v-a reushi sa-i intoarca pe niniviteni la Dumnezeu, deci a preferat sa fuga. S-a suit in corabie shi a plecat unde a vazut cu ochii. Dar furtuna mare a venit shi corabia urma sa se prapadeasca, asha ca Ioana shtiind ca din pricina lui a venit furtuna a marturisit, caci era om drept cu frica lui Dumnezeu, deci a marturisit ca de la Dumnezeu este furtuna shi este din cauza lui, asha ca daca vor sa scape trebuie sa-l arunce in apa. Atunci ceilaltzi mirandu-se de cinstea proorocului, au facut precum le-a zis shi l-au aruncat in mare, iar el s-a dus spre fundul marii shi a fost inghitzit de un chit. O balena uriasha ceva. Iar balena l-a dus spre tzarm shi l-a scuipat afara dupa trei zile, la scuipat shi atunci Iona n-a mai avut ce sa faca decat sa asculte de Dumnezeu, s-a dus la NINIVITENI shi asha cum a patzit-o el asha a shi marturisit, asha cum s-a pocait el in pantacele chitului shi convingandu-se ca Dumnezeu scoate pe om shi din pantecele iadului din pantecele mortzii din pantecele de unde nimeni nu mai iese, tot asha a propovaduit shi el: Trei zile mai sunt shi cetatea va fi distrusa! asta spunea plimbandu-se prin NINIVE, shi auzind imparatul ce spune un prooroc de a lui Dumnezeu, atunci s-au inspaimantat shi au crezut, au crezut cu totzii de la cel mai mare pana la cel mai mic shi au postit totzi pana shi dobitoacele shi toata fiintza ce o aveau cu ei, trei zile shi trei noptzi au postit imbracatzi in sac tanguindu-se shi atunci Dumnezeu vazand pocaintza a iertat pacatele lor. Dar Iona s-a ashezat afara din cetate sub un lujer ce avea o floare shi frunze shi tzinea umbra, shi cum statea el sub ea sa se adaposteasca de soare, a trimis Dumnezeu un viermishor shi a ros din lujer shi s-a uscat, shi atunci s-a mahnit Iona shi s-a suparat shi s-a intristat pentru suferintza shi parjolirea soarelui, shi fiindca lujerul s-a uscat... shi I-a zis Dumnezeu:
"10. Si a zis Domnul: "Tu ti-ai facut necaz pentru acest vrej pentru care nu te-ai trudit si nici nu l-ai crescut, care si-a luat fiinta intr-o noapte si intr-alta a pierit!
11. Dar Mie cum sa nu-Mi fie mila de cetatea cea mare a Ninivei cu mai mult de o suta douazeci de mii de oameni, care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, si cu un mare numar de dobitoace?"

insa eu nu shtiu shi n-am prea intzeles care e semnul lui Iona, viermishorul trimis sa roada lujerul sau ca daca s-au pocait ninivitenii Iona n-a mai vazut distrugerea cetatzii Ninive?