Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 21.07.2008, 13:15:20
cristitodoran cristitodoran is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
f. frumos, despre intoarcerea unui ateu la Dumnezeu:

Parintele Firmilian - calugarul de la Locurele

Parintele Firmilian are 37 de ani - in anul 2007 -, dintre care ultimii 12 i-a petrecut in Schitul Locurele. Parintele a parasit calculatoarele, aparatura de ultima generatie, pe care ii placea sa faca diverse experimente, si a intrat la manastire. Calugarul recunoaste ca a venit la Manastirea Locurele datorita Parintelui Adrian Fageteanu, care se retrasese aici.

Parintele spune ca s-a simtit mai mult atras de cele sfinte decat de fizica atomica, domeniu in care e licentiat. Legat de Facultatea de Fizica, pe care a urmat-o, el spune "am intrat in facultate fiind ateu convins... pe parcurs, am inceput sa merg mai des la biserica... in final, am ajuns sa ma calugaresc".

Mai exact, el spune: "am intrat in facultate ateu convins. In cele din urma, am ajuns la manastire. Mai multi din gasca in care eram eu s-au intors la biserica. Fizica m-a adus la religie. Prin exactitatea ei, te duce la Dumnezeu. Fizica este o stiinta foarte legata de lumea concreta."

Parintele si-a gasit vocatia pentru viata monahala in vremea studentiei de la Bucuresti. El a absolvit Facultatea de Fizica si a lucrat un an intr-un institut de cercetare a fizicii atomice din Capitala, dar a renuntat la slujba pentru manastire. El spune simplu "fizica m-a adus la religie.. la varsta de 25 de ani am ales calea rugaciunii, iar de peste 12 ani sunt calugar.. fara sa regret vreodata acest lucru".

Calugarul Firmilian de la Locurele, schit ce apartinea de Manastirea Lainici, a reusit sa aduca lumina in varful muntelui; el a pus la punct un sistem de iluminat cu ajutorul unor panouri solare. Cele doua panouri solare au fost achizitionate pe rand, din cauza lipsei fondurilor banesti. Unul a fost donat, iar celalalt a fost cumparat de calugar, din Bucuresti. Energia solara poate fi produsa chiar si iarna.
Hmmm, vedeti daca nu va documentati:

http://mdn.md/index.php?day=3395

Din ce ineptii a scris omul asta aici iti poti da seama clar ca nu a avut nici o treaba cu fizica sau ce a mai studiat el acolo. Probabil de asta s-a facut preot ca nu s-a descurcat ca fizician.

Cateva citate:

"Albert Einstein susține în teoria relativității că viteza luminii în vid este o constantă care nu depinde de sistemul de referință. Consecințele acestui fapt sunt relativitatea timpului, a spațiului, a masei și a altor mărimi fizice.

El a ajuns la acest rezultat prin calcul, dar nu a reușit să explice din ce cauza viteza luminii în vid este constantă. Explicația o găsim în altă parte.

Pe prima pagină a Bibliei ni se spune că atunci când a făcut lumea, Dumnezeu mai întâi a făcut lumina și abia după aceea a creat și celelalte lucruri care puteau fi luate ca sisteme de referință. Având în vedere acest fapt este perfect normal ca viteza luminii în vid să nu depindă de obiectele care nu existau atunci când a fost creată lumina."

Argument contra, nu existau sursele de lumina, deci cum a fost creata mai intai lumina?

"La muzeul Grigore Antipa din București se află un schelet gigantic al unei reptile pe care nu o mai vedem trăind în zilele noastre. Asemenea schelete se găsesc și în alte muzee. Oficial li se spune dinozauri.

Evoluționiștii susțin că dinozaurii ar fi trăit cu zeci de milioane de ani în urmă și că existența lor ar contrazice creaționismul creștin. Dar oare așa să fie?

Biblia ne relatează că proorocul Daniel a omorât un balaur în Babilon. Mai târziu, Sfântul Gheorghe a omorât și el un balaur în cetatea Berit (astăzi Beirut), fapt pentru care întreaga cetate a devenit creștină. Acestea nu sunt basme ci relatări istorice.

Practic la toate popoarele există relatări ale luptelor dintre oameni și reptile gigantice numite balauri, dragoni sau altfel."

Uau, deci oasele alea nu sunt vechi de milioane de ani, ci doar de cateva mii de ani. Explicatia? Asa scrie in biblie si exista in folclorul altor popoare. Deci nu numai ca este fizician este si istoric si arheolog. Ce noroc pe capul nostru.

"Dacă ne uităm cu atenție la o pânză de păianjen, constatăm că este alcătuită din două tipuri de fire: unele mai goase și nelipicioase, care alcătuiesc un fel de schelet al pânzei și între ele altele mai subțiri și lipicioase.

Cele două tipuri de fire au două roluri distincte: pe cele groase se deplasează păianjenul pentru a nu se prinde în propria plasă, iar cele lipicioase capturează prada.

Teoria evoluționistă susține că animalele evoluează treptat, deci cele două tipuri de fire ar fi trebuit să apară pe rând."

Nu i-a trecut prin cap ca poate firul gros este format din substanta care face firul subtire si lipicios mai putin substanta lipicioasa? In fond firul gros este o versiune simpla a celui subtire si lipicios.

Astia sunt cercetatorii vostri? Cred ca a ramas si repetent prin facultate.