Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 21.07.2008, 22:22:52
cristitodoran cristitodoran is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
1) Cine a zis ca nu shtie? shi Biblia a zis Adevarul de ex: ca pamantul e rotund inainte ca oamenii aia de shtiintza ai tai care le shtiu pe toate pe dos sa ishi dea seama... eu tzi-am aratat ca nu minte Biblia shi nu am fugit la ea cand nu am shtiut ceva ci tzi-am aratat cu argumente ca ce scrie acolo e Adevarat deshi pare neverosimil abea in zilele noastre cand oamenii de shtiintza au venit cu teorii absurde ale mintzii lor.
1. Oamenii de stiinta pe vremea aceea erau in mare parte preoti deoarece altfel nu te puteai apropia de cunoastere (pedeapsa cu moartea). De Giordano Bruno ai auzit? A zis ca pamantul nu este in centrul universului, ca se invarte in jurul soarelui si ca sistemul nostru solar nu e singur in univers. Stii ce a patit nu? Atotcunoscatoarea biserica l-a ars pe rug si debia in 1992 si-au cerut scuze pentru aceasta fapta. Copernic a fost cel care a zis ca oamenii fac parte din natura si nu sunt speciali. Lucilio Vanini a sugerat ca ne asemanam cu primatele. Ia ghici ce-a patit? I-au taiat limba si l-au ars pe rug. Cata IUBIRE!!! De catolici care au omorat protestanti si protestanti care au omorat catolici ai auzit? IAR IUBIRE.

Teorii absurde exista in biblie cat cuprinde. Prefera ta mea este blestemarea smochinului, saracul copac, de catre IISUS chiar.

Marcu 11:

12. Și a doua zi, ieșind ei din Betania, El a flămânzit.
13. Și văzând de departe un smochin care avea frunze, a mers acolo, doar va găsi ceva în el; și, ajungând la smochin, n-a găsit nimic decât frunze. Căci nu era timpul smochinelor.
14. Și, vorbind, i-a zis: De acum înainte, rod din tine nimeni în veac să nu mănânce. Și ucenicii Lui ascultau.
...
19. Iar când s-a făcut seară, au ieșit afară din cetate.
20. Dimineața, trecând pe acolo, au văzut smochinul uscat din rădăcini.

Citat:
2)Nu exista nici o contradictzie ci doar multzi oameni care au ramas sa creada mai degraba in ingamfarile lor, pierzandu-se pe ei inshishi, venind astfel mereu in contradictie cu ce le cerea Dumnezeu, caci ii chema la cinstea pentru care ii crease iar lor le placea mai degraba pacatul shi minciuna,... Tu pricepi poate ce scrie dar daca nu pricepi cat este de unitara shi de lipsita de contradictzii inseamna ca nu vezi ca este scrisa de o singura mana, de Mana lui Dumnezeu condusa de Duhul Sfant...
Zici ca e scrisa de o singura mana, mana lui dumnezeu condusa de sfantul duh (insasi chestia asta e o contradictie, cum mana lui dumnezeu trebuia condusa de sfantul duh, adica nu stia ce scrie? dar sa trecem peste) si ca nu e plina de contradictii. Tu ai zis, da?

a. Contradictia 1: Ar trebui sa ne temem sau nu de dumnezeu?

Leviticul 25:17 Să nu înșele nimeni pe aproapele său; teme-te de Domnul Dumnezeul tău; Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

sau

II Timotei 1:7 Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii și al dragostei și al înțelepciunii.

b. Contradictia 2: A fost Iisus primul care a inviat din morti?

Faptele Apostolilor 26:23 Că Hristos avea să pătimească și să fie cel dintâi înviat din morți și să vestească lumină și poporului și neamurilor.

sau

Ioan 11: 43 Și zicând acestea, a strigat cu glas mare: Lazăre, vino afară!

c. Contradictia 3: Exista totusi mai multi dumnezei?

Iesirea 18:11 Acum am cunoscut și eu că Domnul este mare peste toți dumnezeii, pentru că a smerit pe aceștia".

sau

Marcu 12:32 Și I-a zis cărturarul: Bine, Învățătorule. Adevărat ai zis că unul este Dumnezeu și nu este altul afară de El.

Din prima rezulta ca mai exista dumnezei din a doua rezulta ca nu exista altii in afara de el.

Mai sunt o gramada, cu mai multe citate, am pus doar cate unul ca n-am timp prea mult de pierdut. Daca vrei o lista completa urmatorul link zic eu ca e foarte bun, desi unele versete nu coincid, fiind alta versiune a bibliei, dar majoritatea sunt bune si oricum ai de unde alege in materie de contradictii. Sunt peste 400 de contradictii listate...

citatele in romana sunt de pe http://www.bibliaortodoxa.ro

http://skepticsannotatedbible.com/contra/by_name.html

Citat:
3) ai dat raspuns la intrebarea cine? spunand ca oamenii de shtiintza se incapatzaneaza sa nu creada? poi ala a fost un raspuns pironic aberant plin de gluma ce nu argumenta nimic ci ma facea sa ma inchin lor pentru ca scriu la un PC sau ma uit la TV sau ca ma folosesc de tot felul de aparate, dar ce le face pe ele sa mearga daca nu ceea ce a creat Dumnezeu? prin ele ce circula shi cum merg ele daca nu le punea Dumnezeu fortzele shi proprietatzile acestea pe fiecare in granitzele lor? Deci n-ai dat raspunsuri ci ai ramas perplex, deci mut! shi scotzand oamenii tai de shtiintza la inaintare, sa te ascunzi dupa ei... poi atunci notele alea mari la ce tzi-au folosit daca in loc de raspuns mi-ai dat aparate? cand eu vorbeam de alte lucruri, de fizica ce statea la baza aparatelor, deci a legilor pe care tzi le-am pus la indoiala prin argumente stiintzifice aratandu-tzi ca nu sunt valabile teoriile... caci daca ar explica nu ar avea puncte care sa contrazica legile shi explicatziile lor...
3. Nu ma ascund dupa ei, le folosesc stiinta si nici nu ma inchin lor ca la dumnezeu, i-as jigni si pe ei si pe mine. Stiinta se bazeaza pe experimente si demonstratii logice nu pe venerari. Cercetatorii accepta orice critica atata timp cat este demonstrabila, ei nu emit adevaruri batute in cuie, totul poate fi modificat daca se demonstreaza eroarea sau se face un experiment care sa contrazica ipoteza.

Prin calculatoare circula electroni si o sa circule nestingheriti indiferent de ce crezi tu, asta daca nu dau de vreun izolator. :P Zici ca d-zeu a facut electronii? cine l-a facut pe d-zeu? A existat din totdeauna? de ce n-au existat dintotdeauna electronii si universul pentru ca asa vreti voi? Nu sunt valabile teoriile, ca sa vezi, daca nu-s valabile ce cautati aici domnule, de ce nu luati premiul nobel pentru revolutionarea stiintei? sau e un premiu pagan. Ajungem si la teoriile "false".

Citat:
4)orice inventzie are la baza o proprietate descoperita aproape intamplator, a Creatziei facauta de Cel ce a scris shi Biblia iar apoi s-au straduit s-o explice matematic sau fizic dar n-au prea reushit... doar s-au straduit sa foloseasca ce au descoperit... Pe Dumnezeu nu-l intereseaza stiintza asta inutila cand tu ramai pacatos shi itzi pierzi sufletul, Biblia a fost data pentru ceva mai mult decat Shtiintza care studiaza creatzia ci pentru Shtiintza care studiaza Creatorul! shi atunci vei pricepe shi creatzia in adevaratul ei sens...
4.Aproape intamplator o fi fost marul care i-a cazut lui newton in cap. Si faptul ca o mica parte din proprietati au fost descoperite intamplator nu le face mai putin importante. Demonstreaza ca exista dumnezeu, demonstreaza ca exista suflet. Creatie, creatie creatie, iar creatie, cine l-a facut pe creator, si un copil de 5 ani mai destept te intreaba asta. Voi spuneti ca orice are un creator, atunci cine e creatorul creatorului etc. Daca creatorul a existat dintotdeauna, de ce nu a existat universul dintotdeauna?

Citat:
5. Nu mai scriai, deci ar trebui sa-i multzumeshti ca te lasa deshi l-ai parasit. deci de aici potzi sa tragi o mica concluzie de cum este el shi cum sunt altzii... dar L-a durut.
5. Ce frumos gasiti voi explicatii la orice, cand ai dat raspunsul asta ai avut o revelatie? Ti-a zis ca la durut? Mititelul... Concluzia care am tras-o este ca nu exista. Daca a omorat 42 de copii pentru ca au ras de un om ca era chel, a distrus orase, a distrus lumea cu potopul, crezi ca m-ar fi lasat in pace? macar asa un infarct mic?

Citat:
6. un voltmetru? poi vorbeam de voltmetru? dumneata despre voltmetre ai vorbit cand ai aratat cate aparate sunt shi cum ar trebui sa multzumim noi oamenilor de shtiintza ca prin ele suntem plini de "lumina" shi naluciferizari vizuale shi auditive ale atator creatzii de succes...?
6. Recunosc, am fost putin mai mult ironic cu voltmetrele, dar mi s-a parut penibila asocierea uneltelor cu rautatea scopului. Ai idee la cata informatie ai acces prin intermediul oamenilor de stiinta? Aproape toata informatiile din lume... Dar desigur dumnezeul vostru nu vrea ca noi sa STIM, nu? Unele creatii sunt de success, altele nu, poti sa te uiti la ce-ti place si la ce te intereseaza, sau esti de acord cu cenzura? Era mai bine pe vremea comunistilor cu un singur post de televiziune?

Citat:
7) Da, interzici la anumitzi oameni cutzitul, pushca, drogul, sau altceva pana se linishtesc ca alea sunt facute sa ucida, sa taie, sa distruga, dar cu Biblia ca da unii in cap trebuie sa vezi cine distruge cartea sau cel ce o foloseshte in alte scopuri shi ca un obiect contondent... deci pironiile tale nu demonstreaza nimic.
La ce foloseshte fiecare aparatura e problema lui... dar shi a semenului lui ca daca se contamineaza cu pacatuirea atunci aia shi-o manifesta pe tine, atunci ce te faci?
7. Cutitul de taiat painea e facut ca sa ucida? Furca e facuta ca sa ucida? Coasa e facuta ca sa ucida? Drujba? Deci daca unul ca mine scrie despre inexistenta lui dumnezeu pe acest forum de exemplu, atunci ar trebui sa il cenzurezi? Asta zici de fapt, eu pacatuiesc ca nu cred in aberatiile voastre, deci trebuie sa ma cenzurezi, nu?

8. Asa-i arderea pe rug a vrajitoarelor, legarea "posedatilor" si infometarea lor se justifica.

9. Voi ati primit de la dumnezeu bisericile, preotii, cartile, icoanele? parca erau schele in jurul bisericilor sau erau ingeri care ridicau bisericile? facultatile din care iesa preotii sunt sectante, nu? ca ai vostri sunt "trimisi". Eu nu cred pe toti oamenii de stiinta, verific informatiile primite cat de mult pot. "imbarligat cu vrajeala stiintifica" nici romana nu v-a placut, nu?

10. Sunt programator, stiu cum functioneaza calculatorul, monitorul etc. Faptul ca pretinzi ca materialele din care e facut sunt create de dumnezeu nu schimba functionarea lui de mare precizie electronica si matematica. "Matematica si fizica folosite in lipsa adevarului" - n-are nici o logica. Calculatorul exista, tastele exista, nu sunt facute ca sa minta. Matematica si fizica sunt facute ca sa intelegem natura si sa o folosim. Ca voi mintiti lumea cu creationismul este alta poveste.

11. Matematica si fizica au fost usoare? Sunteti geniu cumva? imi cer scuze atunci. Sau poate v-ati oprit la fizica si matematica de liceu. Desi nici acelea nu erau usoare. Biblia din punct de vedere intelectual este la fel de usoara ca legendele olimpului. Stiti cum au convertit crestinii pe greci? le-au demonstrat ca legendele lor pot fi explicate. Amuzant, nu?

12. Sper ca am fost mai amplu acum.