Citat:
În prealabil postat de cristitodoran
vsovi, ai ajuns la concluzia ca lumina accelereaza, aplicand legile mecanicii clasice in mecanica cuantica. Ce ai spus tu poate fi comparat cu asemanarea luminii cu o minge care este atrasa de forta gravitationala a pamantului, dar acest lucru este fals la nivel fundamental, deoarece mingea are masa, in timp ce lumina nu are, in dreptul gaurei negre intra in zona "event horizon" de unde nu mai poate iesi.
|
tu ai auzit de dualismul unda corpuscul? de masa fotonului? se pare ca vrei sa pari om de shtiintza dar nu shtii lucruri elementare din teoriile lor...
deci explicatzia care mi se pare mie cea mai plauzibila, dar daca ai fi serios ai pricepe, dar nu faci altceva decat sa negi Adevarul, vorbind despre catolici shi sectantzi shi ridiculizand shi minimizand astfel shi Biserica Ortodoxa, deci cu oameni ca tine nici n-ar trebui sa stau de vorba fiindca nu ai cu cine shi se necinstesc shi pe ei shi tot ceea ce ating, deci ma molipsesc cu suicigashk gLumei shtiintzifice a ingamfarii... Dar cauta sa vezi in Psalmi ca exista unul in care se vorbeshte despre pamantul care pluteshte deasupra genunii shi care e rotund, deci cu f multa vreme in urma...
dar sa ma reintorc la explicatzie...
deci fotonul in momentul radiatziei are o masa shi o viteza initziala, asta e teoria lor, shi avand o masa shi o viteza initziala asupra lui se pot aplica teoriile mecaniciste deci conservarea impulsului adica a energiei din moment ce asupra particulei nu mai interactzioneaza nici o fortza shi nu intampina nici o rezistentza in mediu, personal imi inchipui ca fotonul respectiv ishi micshoreaza permanent masa, aceasta capatand o alta forma de existentza. Deci reducandu-shi masa pe parcurs, rezulta ca fotonul (unda-corpuscul) ishi scade masa transformand-o in altceva, nu-mi dau seama deocamdata in ce, shi cum daca este valabila conservarea impulsului, iata ca viteza fotonului in spatziu tinde spre infinit. Astfel se poate explica urmatorul aspect, ca deshi sunt la distantze uriashe stelele iata ca la pamant lumina ajunge aproape simultan, caci fotonii de departe ajung pe cei de mai aproape astfel ca lumina ajunge aproape simultan pe pamant, deci iata ca deshi toate au fost create acum 7500 de ani, lumina de la ele, calatorind spatzii diferite distantze foarte mari a ajuns sa fie vazuta imediat in clipa urmatoare a creatzie, caci tot cerul a fost vazut de catre omul creat chiar in clipa in care a deschis ochii, nefiind nevoie sa treaca milioane de ani (lumina) ca sa ajunga lumina la pamant de la orice stea... Astfel se poate observa frumusetzea Creatziei shi paradoxul luminii, ca oricat de mare ar fi distantza intre doua surse de lumina, aceasta, lumina ajunge sa se contopeasca shi in final ajung aproape sincron la pcapat, intrucat e ca shi cum s-ar accelera mereu, deoarece micshorandu-shi masa pe masura ce le creshte viteza, fotonii ating viteze ce tind spre infinit... inghesuind timpul de parcurgere a spatziilor astronomice spre secunde...
Dar dumneata te multzumeshti asha cum catolicii credeau ca stam pe elefantzi asha crezi dumneata azi ca ne tragem din maimutze shi ca au trecut milioane de ani de la big-bang shi ca am aparut din intamplare... dar intamplarea este o lacuna in explicatzie... dintr-o lacuna de cunoashtere nu aveai cum sa apari... caci omul pune pe seama intamplarii ceea ce el nu mai poate explica...
Daca nu eshti serios, mai bine las-o balta ca nu are rost sa itzi dau apa la moara daca te-ai apucat sa huleshti doar asha ca te crezi grozav shi ca noi am fi o turma de dobitoace...
Deci mai bine las-o balta daca nu eshti serios, ca iata tzi-am aratat o ipoteza plauzibila a mishcarii luminii, o foarte frumoasa explicatzie la cat de frumoasa este Creatzia adica locul unde l-a pus Dumnezeu pe om... caci lumina parcurge spatzii tot mai mari in perioade tot mai mici pentru ca ishi transforma masa in altceva shi conservandu-se impulsul ishi accelereaza viteza deci viteza ei finala tinde spre infinit, shi nicidecum nu are o limita maxima in vid shi asta e frumusetzea ca omul le-a vazut pe toate deodata, toate stelele shi tot cerul noptzii stralucea din primul ceas in care a ridicat capul spre Cer... :)