Citat:
|
În prealabil postat de ory
Iosif,te respect fiindca,constat ca esti mai cu picioarele pe pamant,si chiar daca esti documentat intr-o oarecare masura in cele religioase,nu te minti pe tine insuti si pe ceilalti cu predici extremiste care nu-si au rostul si nici temei viabil perioadei contemporane.Eu te sfatuiesc sa-l lasi in pace pe Traditie ca el abia astepta sa gaseasca victima care sa o zapaceasca cu o incapatanare de nedescris,caci felul lui de impunere a religiei nu-l consider unul folositor si demn de asimilat, este extremist si lipsit de intelegere umana.Tu esti unul din putinii care l-ai luat in consideratie pe Traditie si bine-nteles a aparut disputa,iar ea o sa dispara doar cand cel intelept o sa cedeze.
|
Ory, si eu ii respect pe amandoi (Iosif si Traditie) ca oameni, desi impartasesc ideile lui Traditie. Nu cred ca acesta din urma "asteapta sa gaseasca victima care sa o zapaceasca cu o incapatanare de nedescris". Din contra, el incearca sa faca putina ordine in dezordinea creata de influentele diferitelor erezii asupra Ortodoxiei. Oamenii se indreapta cu pasi grabiti spre ce e mai usor: o mantuire numai prin credinta, fara fapte, fara asceza...poate chiar fara Hristos. ???
Traditie incearca sa explice, nu impune nimanui nimic. Poate avem senzatia ca felul lui este extremist, fiindca suntem departe de ce spune. Nici Sf. Ioan Botezatorul nu era inteles de cei din jur, fiindca era impotriva pacatului, nici societatea in care traia Sf. Ioan Gura de Aur nu il accepta si il considera extremist, si acestia doi au ajuns SFINTI. As spune ca ma bucur ca exista oameni ca Traditie si il rog, in ciuda taierilor de cap sau trimiterii in exil care i se fac pe acest forum, sa ramana langa noi...pana la rastignire. :)
Elena