Citat:
În prealabil postat de Violeta
Oare imi poate reda cineva speranta ca voi gasi baiatul potrivit-crestinul potrivit-jumatatea mea? Ca eu tot astept de ceva vreme...:(...mi s- spus sa am incredere in Dumnezeu ca mi-l va da la momentul oportun.O.k.,dar intre timp sunt diversi paraziti de care te poti atasa si e atat de greu sa-ti pastrezi curatia sufleteasca si trupeasca...Si sa-mi spuna cineva-oricine-ca nu-ti vine greu cand vezi atatea cupluri de sarbatori!
|
Draga Violeta,
Stai linistita, scopul vietii noastre este mantuirea, nu sa ne casatorim. Mi se pare foarte clar cand se spune: "Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte vi se vor adauga voua". Sa ne preocupam mai bine de mantuirea noastra, sa ne bucuram de starea actuala, sa fim mai aproape de Hristos clipa de clipa si cand Dumnezeu o sa randuiasca o sa vina si "jumatatea". Numai nu te stresa de asta. Poti sa iei decizii pripite, pe care sa le regreti o viata si sa-ti mai periclitezi si mantuirea din cauza lor.
Discuta si cu duhovnicul despre asta. Si eu sunt ceva mai avansata in varsta :D, am 28 de ani, dar am niste obiective in viata, pe care le-am stabilit cu duhovnicul si acum am ascultare sa termin ceva profesional. O sa termin in decembrie, dar nu ma stresez cu ce voi face in sensul casatoriei, ci ma preocup de ce pot sa fac ca sa ma apropii mai mult de Dumnezeu. O sa vina si vremea pt altele...
Mare atentie la "parazitii" de care vorbeai. Daca punem mantuirea ca prioritatea a vietii noastre, acesti paraziti nu pot sa ne faca nici un rau. Noi sa fim in trezvie, iar daca e vreo ispita, rugaciunea trebuie impletita cu fuga. Ca doar românul stie ca "fuga-i rusinoasa, dar e sanatoasa".
Elena