Citat:
În prealabil postat de TFL
Citat:
În prealabil postat de strajeru
Icoanele nu sunt un substitut.Daca ar fi un substitut am cadea in iconolatrie,ceea ce ar insemna practic idolatrie.Ortodoxia nu considera icoanele dumnezei.Te rog sa citesti topicul despre icoane,si vei intelege clar si transparent ce sunt icoanele.
|
ba cam sunt.pt ca nici icoanele nici Sfintii Parinti nu pot face nimic pentru noi.
topicul l-am citit....dar totusi....de ce saruam icoanele?de ce ne rugam la icoane?
de asta am zis ca sunt un substitut "neomologat" si inutil.in loc sa ne rugam lui Dumnezeu apelam la reprezentari ale Sfintilor Parinti-pt ca asta sunt icoanele.
se mizeaza mijlocirea Sfintilor Parinti.nu exista decit un singur Mijlocitor.Cel care a murit pt noi.
|
Sfinti Parinti sunt rugatori, mijlocitori in sensul de pururea rugatori ci nu de mantuitori. Ce fac Sfintii? se impartesesc de fericirea vesnica in mod individual, egoist? sau raman in solidaritaea cu noi?, cum se spune despre ingeri, spre exemplu, ca bucurie mare se face in ceruri pentru intoarcerea unui pacatos. Asa sunt si sfinti care seimpartasesc de fericire insa vor sa fie partasi de aceasta fericire cat mai multi de pe pamant. Aceasta este comuniunea.