Citat:
În prealabil postat de Violeta
Oare imi poate reda cineva speranta ca voi gasi baiatul potrivit-crestinul potrivit-jumatatea mea?Ca eu tot astept de ceva vreme...:(...mi s- spus sa am incredere in Dumnezeu ca mi-l va da la momentul oportun.O.k.,dar intre timp sunt diversi paraziti de care te poti atasa si e atat de greu sa-ti pastrezi curatia sufleteasca si trupeasca...Si sa-mi spuna cineva-oricine-ca nu-ti vine greu cand vezi atatea cupluri de sarbatori!
|
Exista si o "capcana" a rugaciunii, in acest sens.
Am multe prietene care treceau prin perioade grele. Le-am vorbit de ajutorul ingerilor si alte asemenea dar ele, nerabdatoare, au apelat la ritualuri. Nu zic ca erau alte tipuri de ritualuri decat cele crestine dar, au apelat la acestea. Stii ce s-a intamplat? Si, din pacate am mai multe exemple, nu doar unul.
Au intalnit imediat pe cineva, conform rugaciunii lor, ca sa nu fie singure. In nici un caz nu era sufletul pereche. Poti sa te detasezi de aceasta idee, sufletele pereche sunt foarte rare si in general se sfarseste prost (unul sau amandoi mor sau ii desparte ceva). O explicatie ar putea fi ca evolutia nu este posibila cand totul curge de la sine, trebuie sa existe si contradictii, suisuri si coborasuri, diferente de opinie.
Totul este sa-ti dai seama ce ai de invatat din asta si sa-ti amintesti o vorba a stramosilor nostri: "tot raul spre bine".
Revenind la prietenele mele. N-au mai fost singure dar relatia era "fortata", chiar prin rugaciune. Am mai postat undeva ca rugaciunea nu se face in sensul de a cere ci de a multumi.
Poate suna foarte ciudat dar, daca reusesti (vorbesc din perspectiva in care n-am fost niciodata singura), trebuie sa te detasezi de idee total, sa nu gandesti rau despre absolut nimeni, in special despre barbati pe care totusi ii doresti in viata ta. Asa cum exista barbati mai buni sau mai rai exista si femei mai bune sau mai rele. Fiecare are parte de ceea ce i se potriveste, de asta sa nu te indoiesti niciodata. Si sunt si multe incercari.
Trebuie sa ai foarte clar ce doresti. Din pacate, barbatii buni sunt "dati" de mult si raman ceilalti. Asa se intampla de obicei.
Din ceilalti vezi ce vine catre tine, dar va veni numai cand te detasezi complet si nu te mai gandesti deloc. Roaga-te pentru tine si familia ta, multumeste pentru tot ce ai si pentru experientele de pana acum.
Sunt prea multe de spus.
Poate altadata.