View Single Post
Vechi 24.07.2008, 13:50:20
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de MarinaAlca
Citat:
Īn prealabil postat de anita

Nici eu nu dau bani la spovedanie ,de unde ideea asta.
Se vede ca traiesti in lumea ta ireala!!
Imi asum 100% responsabilitatea celor afirmate!!! SE DAU BANI LA SPOVEDANIE!!!!!!! de catre ffffffff multi enoriasi si in fffffffffff multe biserici!!!!!!!!!!!mai intreaba si pe altii
N-are rost sa va certati.Cred ca toata lumea stie,si copii ca la spovedanie se dau bani.Nu ca ar fii normal,de fapt se cheama simonie,pt ca spovedanie este Taina,si nu se vinde Duhul Sfant pe bani.La fel,pt pomelnice,tot simonie se cheama,pentru ca tot mijlocirea Duhului Sfant se cere,cand se pomeneste cineva,acela se face partas harului acelui slujbe(Liturhie,Maslu,Acatist,ierurgii,etc).In mod normal,ar trbui sa existe,si exista o cutie a milei,in care fiecare om sa puna cat il indemna Dumnezeu.Va dau un exemplu.am slujit ca dascal intr-un sat,cu un preot foarte generos,care a impartit totul cu mine,jumate-jumate.Apoi atat el,cat si eu ,urmanu-i exemplul,am pus jumaatte din banii castigati in cutia milei,pentru nevoile Bisericii(curent,apa ,etc).va intreb pe voi,cine ne-a indemnat sa facem asta,sa donam jumaatte din ce castigasem intr-o zi Bisericii,tocmai la cre slujeam?Insa daca era pe acolo vrun popa,care sa ne iasa cu tava inainte,sau sa ne tina predici "depre milostenie",si sa ne invite sa facem donatie,nu am fii dat nimic.Alt caz,eram la o slujba de Pasti,noaptea ,tot ca si dascal.Dupa ora 2 noaptea,a intrat o tanara,cam la 20 de ani,s-a inchinat la icoane si a pus la icoanele din fata,cele 2,cate 100ROn.Am ramas masca.Pe ea cine a indemnat-o la asta?cei care cer banii,pentru orice slujba,indiferent care,se fac partasi lui Simon Magul,care a vrut sa cumpere Duhul Sfant pe bani.
Reply With Quote