Citat:
Īn prealabil postat de ancah
Vroiam sa stiu pentru mine; dar daca nu se poate, nu se poate.
Daca ti se pare ca e prea scump sa dai acatiste, te poti rezuma la a face milostenie; te va duce pana in rai.
Tarile ortodoxe sunt singurele in care se mai construiesc biserici. Pentru asta trebuie fonduri, si inca multe.
Un lucru stiu sigur: banii dati la biserica, de care iti pare rau, nu sunt primiti de Dumnezeu. Mai bine dai mai putin si din toata inima, decat mult si cu parere de rau.
Dovada e femeia din biblie, care a dat un banut, pentru care e laudata de Domnul Iisus Hristos. De aceea cred ca trebuie sa dam in raport cu ceea ce avem, nu comparativ cu ce da altul.
|
In Legea Veche,cat erau fariseii de nebuni,insa nu percepeau taxe pt jertfe.Femeia de care se vorbeste Mantuitorul a pus 2 banuti in cutia milei,nu a dat 2 banuti ca sa i se faca o jertfa de ispasire.Exista ppentru preoti si leviti,cate o parte din carnea,painile si uleiul pentru jertfa.Nici pomeneala insa sa se ia din jertfa,aceasat era radere de tot,adica se ardea in intregime.Au existat popi nebuni si in legea veche,cei doi fii ai lui
Eli,care citit ce faceau.Luau cu furculita din oalele pentru jertfa,luau bani pnetru jertfe,luau sotiile celor care venuea sa aduca jertfe.Si dumnezeu a rabdat cat a rabdat,apoi au murit toti trei.Asa se va intampla si cu popii din zilele noastre,care iau cu fruculita din carnea de jertfa a oamenilor necajiti.