Draga Nicole, bine ai venit printre noi! Nu sunt eu in masura sa iti dau sfaturile pe care le astepti caci sunt aici pe forum alte persoane mult mai pregatite.Dar cum tocmai am dat peste postarea ta nu am putut trece mai departe fara sa-ti spun ca ma bucur enorm ca vrei sa fii alaturi de Dumnezeu. Sa stii ca daca omul face un singur pas catre Dumnezeu, Dumnezeu face 99 de pasi catre om. Hristos in marea Lui Dragoste te vrea in "turma" Lui si sa stii ca tot de la El ti-a venit gandul tau bun sa-L cauti. Chiar ieri am citit ceva care cred ca ti se potriveste f. bine: " Domnul il cheama pe fiecare om, tocmai la acea varsta si in acea imprejurare a vietii sale, care este cea mai potrivita pt. el, ca sa primeasca cu dragoste si bucuros chemarea si sa inceapa sa lucreze la mantuirea sa cu cele mai bune rezultate".
Cred ca primul lucru care trebuie sa-l faci este sa cauti un preot ortodox in fata caruia sa-ti deschizi inima prin Taina Sfintei Spovedanii si sa primesti, prin el, iertarea de la Hristos dupa care sufletul tau tanjeste atat de mult. Preotul iti va putea da cele mai bune indemnuri pt. o viata crestina pe care sa o duci de acum inainte.
Astazi fiind prima zi din Postul Nasterii Domnului, pot sa-ti spun ca in post nu se mananca alimente de origine animala.
Pentru inceput sa nu-ti lipseasca rugaciunile de dimineata si de seara, zilnic.
In rest las pe altii care pot sa-ti dea sfaturi mai bune si mai complete, dar sa nu uiti ca oricate sfaturi ai primi, acestea nu pot inlocui duhovnicul.
Ma rog sa-ti ajute Dumnezeu si sa intareasca in credinta!
|