Citat:
În prealabil postat de Mihai-g
Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Deci sa inteleg ca sexul este ceva murdar?Sau numai inainte de casatoie este murdar,dupa aceea devine curat.Este interesanta perspectiva,dar nu prea logica.
|
Sexul inainte de casatorie e socotit de biserica a fi pacat. Si cunoastem foarte bine faptul ca orice pacat intineaza, murdareste sufletul omului.
Nu-i logic ca dupa casatorie sexul nu mai murdareste sufletul??
|
Mihai,
Eu am deschis subiectul, care la prima vedere nu pare logic, cum zici tu. Insa, daca as fi crestin, mi-as pune problema: este placuta contraceptia (prezervativ, anticonceptionale, coius interuptus, s.a.m.d) lui Dumnezeu? Ma refer la perioada de dupa casatorie, strict.
In mod sigur, nu. Scopul casatoriei este nasterea de fii. Daca un cuplu este crestin cu adevarat, nu va cauta placerea trupeasca in mod special, deci nu va apela la metode contraceptive pentru a avea parte de sex cat mai des posibil. Problema placerii sexuale este similara si cu placerea de a manca, de a avea bani, faima sau altele asemenea. Este normal ca un cuplu sa aiba parte si de impreunare, insa scopul ei conteaza, acela fiind procrearea, si nu trebuie facuta in exces, ci cu cumpatare. Restrictiile ortodoxe au si aici dreptatea lor.
Eu asa as gandi sa fac daca eu si sotia am fi amandoi crestini.
Ar mai fi de adaugat un verset care mi-a atras atentia:
1 Corinteni 7:5. Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea, si iarasi sa fiti impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre.
Deci, subiectul e destul de bun, parerile sunt impartite si... fiecare face dupa cum crede de cuviinta. Cu argumente sau fara.