Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 15.11.2006, 18:11:25
euftalia euftalia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Eu cred ca Ortodoxia nu inseamna uniformitate, nu toti fac aceleasi lucruri. Asceza inseamna despatimire, asta este definitia ascezei, iar ea imbraca felurite forme. Am spus si subliniez ca mirenii nu pot avea acelasi program ca si calugarii, decat poate in cazuri izolate, mirenii care au mai mult timp la dispozitie.

Cat priveste influentele asupra Ortodoxiei, ma indoiesc. Ortodoxia nu se lasa influentata, tocmai pentru ca ea e constienta de apararea spiritualitatii ei asa cum este.

Elena, deja il divinizezi pe Traditie:) Ai grija, e idolatrie:). Glumesc bineinteles, nu vreau sa dau impresia ca eu sunt intr-o disputa. Un schimb de idei, o expunere de viziuni diferite nu inseamna neaparat inclestare, etc. Poate rezultatul va fi unul pozitiv.

Si totusi crestinimsul e o chemare la echilibru, echilibru depinde de fiecare persoana in parte. Caile de mantuire in credinta ortodoxa sunt felurite, nu se rezuma doar la calugarie.
Mie imi place sa spun "nepatimire", nu stiu unde am auzit termenul si este sugestiv. Sigur ca drumurile pe care apucam sunt diferite si ca biserica ar trebui sa indemne la echilibru. Deseori o face. Dumnezeu insusi a adus echilibrul si pacea pe Pamant. Sa auzim de bine!
Reply With Quote