Īn prealabil postat de achimovjan
Vreau sa va povestesc ceva din Limonariul lui Ioan Moshu, poate l-ati citit. Este vorba despre un episcop, care era si monah si care a avut relatii intime cu o femeie. A doua zi, trebuia sa faca Sf Liturghie si s-a dus la Biserica. Poporul il astepta. A intrat in altar, a pus omoforul pe sfanta masa si s-a adresat poporului: "Fratii mei, aseara am cazut in pacat, am desfranat cu o femeie! Nu mai pot sa fiu episcopul vostru." Poporul, intr-un glas a zis: "Pacatul tau asupra noastra, tu fa Liturghia!". Episcopul a insistat: "Dar am pacatuit, nu pot face asta!", Poporul a repetat intr-un glas: "Pacatul tau sa fie asupra noastra, tu fa Liturghie si ne impartaseste pe toti". Episcopul a mai incercat o data, cu acelasi rezultat. Atunci a zis: "Fratii mei, voi face dupa voia noastra, dar inainte, ma voi culca la intrare in Biserica si fiecare dintre voi sa treaca, sa iasa si sa intre in Biserica calcand peste mine. Cel care nu va face asa, nu va fi impartasit". S-a last o liniste adanca, si un glas a rasunat: "O, episcopule, pentru smerenia ta, ti-am iertat greseala! Mergi de slujeste Liturghia si impartaseste poporul".
|