26.07.2008, 07:31:08
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de mirelat
si un mic supliment ptr azi, spre zidirea celor ce citesc acest topic...
Legea si credinta
"Noi suntem din fire iudei, iar nu pacatosi dintre neamuri. Stiind insa ca omul nu se indreapta din faptele Legii, ci prin credinta in Hristos Iisus, am crezut si noi in Hristos Iisus, ca sa ne indreptam din credinta in Hristos, iar nu din faptele Legii, caci din faptele Legii nimeni nu se va indrepta.
Daca insa, cautand sa ne indreptam in Hristos, ne-am aflat si noi insine pacatosi, este, oare, Hristos slujitor al pacatului? Nicidecum! Caci daca zidesc iarasi ceea ce am daramat, ma arat pe mine insumi calcator (de porunca). Caci, eu, prin Lege, am murit fata de Lege, ca sa traiesc lui Dumnezeu. M-am rastignit impreuna cu Hristos; si nu eu mai traiesc, ci Hristos traieste in mine. Si viata mea de acum, in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine. Nu lepad harul lui Dumnezeu; caci daca dreptatea vine prin Lege, atunci Hristos a murit in zadar." (Galateni 2, 15-21)
|
Stii ca in jurul acestui text s-au iscat aprigi controverse,pentru ca unii vedeau in acest text un indemn la pasivitate,adica sa nu mai faca nimic.Interesant este ca acest text este din epistola catre romani,se pare ca insa catre romanii iudaizanti,pentru ca cei dintre pagani nu stiau nimic de Lege.Oricum,poate fii folosit foarte bine impotriva ereziei pelagianiste,care spune ca omul se mantuieste singur,prin faptele sale bune,fara ajutorul Harului.
|