Subiect: Daca...?
View Single Post
Vechi 15.11.2006, 18:56:03
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

Primele 2 porunci ale decalogului:
1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.

pentru a rectifica gresita intzelegere ce se poate ivi din mesajul anterior as vrea sa subliniez ca Dumnezeu Tatal (a lui Christos), in primele doua porunci nu cere inchinare asa cum am scris eu "... si doar Lui sa i te inchini..." ci cere dupa cum se observa din cele doua porunci: neinchinare la idolii mai ales aia facutzi de tine, unde idoli s-ar putea traduce: "altzi dumnezei" (aici intrand cam tot ce se poate intzelege din notziunea de altzi dumnezei... si in notziunea de a-i sluji...)

starnind sentimentele de ura, mila si iubire ca un fel de trinitate sentimentala in functie de respectarea corespunzatoare a voilor lui Dumnezeu de catre parintzi pentru copiii lor...

deci pana la urma problema chipului cioplit la care se ajunge sa te inchini si sa-l slujesti este peundeva problema personala a creatziei (idolesti) a fiecarui parinte, respectiv a fiecarei persoane... care devine obligatzie de inchinare pentru copil ori eventual pentru aproape... (ca si cum ar fi de la Dumnezeu) iar aceasta lupta idolatra este mai mult lupta nu cu aproapele si idolii sai ci mai mult cu idolii creatzi de tine pe care ai tinde sa-i impui si copiilor tai ori aproapelui pe motiv cum ca ar veni de la Dumnezeu...

iar Mantuitorul Christos din aceasta infernala lupta de a respecta poruncile si a nu te inchina la diferiti idoli ce existau sau ce au aparut mai tarziu se straduie mereu sa ne aduca pe calea cea buna a Iubirii de Dumnezeul cel adevarat si de aproapele cel apropiat in respectarea voilor Sale... ca ne da o noua porunca pe langa acestea doua adica "Sa va iubitzi ASA CUM v-am iubit Eu"... deci se formeaza 3 porunci Divine reale:

1) Sa iubesti pe Domnul Dumnezeu din toata inima, din tot sufletul si tot cugetul tau
2) Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insutzi
3) Sa va iubitzi unii pe altzii asa cum v-am iubit Eu (revelat de catre Domnul Iisus si sfiintzii Sai...)

deci cam astea mi se par a fi poruncile reiterate de catre Domnul Iisus...
Reply With Quote