View Single Post
Vechi 26.07.2008, 14:28:39
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Bietul episcop Nicolae.......Cum sa zica ca agresit,lui i pare rau ca a iesit sminteala,insa de gersit nu a gresit.
Atunci, draga Jane, inseamna ca a gresit Sinodul. Sincer nu inteleg ultima parte din postare. Cred ca avem nevoie si de obiectivitatea sfintelor canoane.
George,eu am postat de mai multe ori argumentele pentru care eu consider ca nu a gresit.Eu unul,nu stiu ce canon a incalcat,de vreme ce,cum am mai arata ,ei nu sunt eretici,au numai un alt episcop(papa) drept sef.Nu stiu ce s mai zic,ca deja am repetat de multe ori.
Frate Jan, au aceeptat puncetele florentine? eu zic ca da. Sunt erezii punctele florentine?? eu zic ca da. Tu ce zici???
Pai cum le-au acceptat daca nu sunt in Crezul lor?
Adica in istorie toate sinoadele unioniste impuneau cele 4 puncte florentine si acum s-a gasit solutia? Ne unim fara sa acceptam diferentele fundamentale? Eu nu cred ca unirea s-a realizat fara acceptrea punctelor florentine.
Ma intelegi gresit.Eu nu spun ca greco-catolici au facut bine unindu-se cu Roma,insa contextul istoric in care au facut acest lucru ii scuza intrucatva.Apoi,acum ce sa facem?Sa le dam in cap?Sa-i blestemam?Trebuie sa gasim o modaliatte de dialog,de intelegre si apreciere reciproca.
Vezi aici e marea greseala, frate Jane. Tu nu intelegi un lucru...Pentru sfinti si adevaratii credinciosi CREDINTA ORTODOXA NU ESTE DE VANZARE.....

Pentru ca dumneata spui despre greco-catolici citez "...insa contextul istoric in care au facut acest lucru ii scuza intrucatva"

Nimic mai fals...In credinta NU SE MERGE PE COMPROMISURI, nu este ca in politica (PNL, PSD,ALIANTA D.A. CA UNU E DE STANGA SI ALTUL E DE DREAPTA...etc. Sau ca in U.E. ,Ca daca esti dispus sa faci cutare lucru te lasam sa intri la noi in hora...fie ca tin de politica, fie ca tin de armata, fie ca tin de economie. NU SE FAC COMPROMISURI. Aici nu merge ca la piata sau ca la targ... Cu cat il vinzi nene? Cu 500! Prea mult nu-mi comvine...!Daca-l lasi la 300 ti-l cumpar!Hai ca mai las eu din pret nu ti-l dau cu 500 ti-l dau cu 400 ...Hai 450 sa nu ne suparam nici unul...

In schimb Biserica Ortodoxa nu a ucis pe cineva pentru ca nu a vrut sa fie crestin...Asa cum a fost in Biserica Catolica INCHIZITIA, prin care vroiau sa ii converteasca cu forta iar cei ce nu se supuneau erau executati...In Biseica Ortodoxa nu a existat asa ceva...Iar cui nu-i comvine INVATATURA DE CREDINTA ORTODOXA poate sa se duca unde vrea...Este liber...Dar nici fiu al Bisericii Ortodoxe nu mai poate fi... pana nu se pocaieste... Cum e si cazul lui Nucolae Corneanu.

Probabil ca nu ai auzit cuvintele lui Hristos: [color=blue]"Cine iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine; cel ce iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine" (Matei X, 37)[/color].

[color=green] Numai daca se vor pocai si vor primi ADEVARATA CREDINTA care este singura care a pastrat invatatura cea dupa Adevar de la Mantuitorul Iisus Hristos pastrata din veac in veac de catre Sfintii Parinti, Adica INVATATURA DE CREDINTA ORTODOXA din CEA UNA SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA...[/color]

Asa cum exista decat un cap al Bisericii, adica Hristos(Col. l, 18) (ci nu Petru sau “urmasul” lui, PAPA – alta minciunaa catolicilor - asa cum gresit au inteles romano-catolicii) Tot asa exista doar UN SINGUR TRUP, care este BISERICA ORTODOXA, TRUP A LUI HRISTOS (Efeseni 1, 23)pentru ca Hristos nu are mai multe trupuri ci unul singur nu pot exsita mai multe Biserici, sau mai multe credinte, ci UNA SINGURA.

"Este un trup și un Duh, precum si chemati ati fost la o singură nădejde a chemării voastre; Este Un Domn, o credintă, un botez , Un Dumnezeu si Tatăl tuturor, Care este peste toate si prin toate si întru toti." (Efeseni 4, 4-6)

[color=green]Apostolii, proorocii, binevestitorii, pastorii si invatatorii sunt dati de Hristos "la lucrul slujirii, la zidirea trupului lui Hristos" (Efeseni 4, 12).[/color]- ne spune Sfantul Apostol Pavel.

Pentru credinta ortodoxa s-a murit, s-a varsat mult sange, zeci de mii, sute de mii de martiri si mucenici stiuti si nestiuti din vremea persecutiilor din vremea comunimului si din alte perioade din istorie care si-au varsat sangele pentru a NU VINDE CREDINTA...

[color=gray]O încercare de dialog nu este exclusă, dar nu vrem ca bisericile noastre să se unească într-un mod eronat. Monahii athoniti nu participă la rugăciunile comune cu catolicii si protestantii. Rugăciunea noastră este unirea tuturor, însă unirea trebuie să aibă loc în conditii corecte, [color=red]adică în conditiile ortodoxiei[/color]. Dacă ei nu înteleg conditiile ortodoxiei, nu putem să facem nimic. Nu putem să punem apă în vinul nostru în ceea ce priveste problema dogmelor. Lucrul acesta este imposibil. Dacă liderii ortodoxiei care poartă dialogul ecumenic vor încerca să facă acest lucru, vor provoca tulburare în popor. Sfântul Sinod a tinut întotdeauna cont de părerea evlavioasă a poporului. În Biserica Ortodoxă nu este ca în Biserica Catolică, unde Papa este cel care decide cine dintre oameni trebuie socotit sfânt. În Biserica Ortodoxă nu avem proclamarea sfintilor, ci avem înscrierea în catalogul oficial al sfintilor. Sfinti sunt aceia pe care pleroma Bisericii îi socoteste sfinti. Vedeti, Sfântul Nectarie a fost cinstit ca sfânt încă din primele sase luni după moartea sa, si la fel ca el au fost multi altii. Cei ce nu au fost recunoscuti încă în mod oficial ca sfinti sunt totusi cinstiti ca sfinti, pentru că întotdeauna manifestarea Sinodului este manifestarea evlavioasă a plinătătii Bisericii. Din păcate, catolicii au o teologie foarte încâlcită si din cauza aceasta nu pot să se smerească, să se pocăiască, pentru a trăi unirea. Eu am fost în Italia si am vizitat niste mănăstiri catolice, din curiozitate. Am văzut că au un monahism de nimic, zero. Ei simt înlăuntrul lor că monahismul ortodox este superior. Nu arată acest lucru prin cuvinte, dar îl simt în adâncul lor.[/color]
[color=red]Staretul Efrem al Manastirii Vatopedul de la Sf. Munte Athos[/color]
Reply With Quote