Citat:
|
În prealabil postat de Grigorie
Citat:
|
În prealabil postat de mihailt
Este interesant cum aplica parintele Arsenie Papacioc canoanele in acest caz:
Cand cineva vine la Sfanta Spovedanie la dansul si e vorba sa il lase sa se impartaseasca este foarte pogorator cu canoanele Sfintilor Parinti dar cand Sfantul Sinod se arata foarte pogarator cu canoanele Sfintilor Parinti nu mai e bine ?????????
|
Pacatul ereziei este de alta natura decat celelalte pacate. A cugeta stramb despre Dumnezeu este un pacat cu impact major asupra celorlalti credinciosi, inducand o stare de confuzie. Adevarul trebuie afirmat si reafirmat cu tarie oridecate este nevoie, iar lupul nu trebuie lasat paznic la oi, ci indepartat. "Lupul isi schimba parul, dar naravul ba". E valabil in cazul celor doi, care si-au cerut iertare pur formal. De ce sa ne gandim doar sa nu suparam doua persoane care au ramas inlauntrul lor contaminati de idei heterodoxe si sa nu ne gandim la zecile de mii de ortodocsi pastoriti de ei si care pot fi duse in ratacire? Ba chiar si fata de cei doi s-ar fi aratat cu adevarat mila daca li s-ar fi dat un canon spre vindecare, nu sa fie declarati formal ca fiind sanatosi, in timp ce ei sunt atinsi de lepra gandirii heterodoxe.
|
Frate Grigorie as fi bucuros sa-si fi cerut iertare...Dar eu nu am auzit din gura lor sa-si ceara ieratare macar formal...Chiar as fi bucuros sa-mi dai si mie inregistrarea in care si-a cerut iertare...!
Au afirmat numai diplomatii si, in rest nu s-a auzit nici un cuvant de parere de rau ,
ATENTIE, pentru ce a facut,
"iar nu pentru situatia in care au fost pusi."
Mai grav este faptul ca Mitropolitul Nicolae Corneanu a spus fiind intrebat telefonic la o Conferinta A.Z.E.C.:
[color=orange]“DA, M-AM IMPARTASIT… SINCER, NU-MI PARE RAU”![/color]
Asta , pana in momentul de fata a fost cea mai clara...Regretul pentru fapta nu s-a auzit din gura lui.