View Single Post
Vechi 26.07.2008, 16:52:44
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval

Cat despre intrebari, ma nemultumeste rationamentul, de genul: " Daca nu scrie despre cinstirea Sfintelor icoane direct, hai sa nu le cinstim". Atunci sa aplicam peste tot rationamentul acesta. Spre exemplu, pai daca nu scrie ca fumatul este pacat, atunci hai sa fumam.
Eu sunt pentru alt gen de exegeza. "Acolo unde tace Scriptura, vorbeste Traditia" (Sfantul Irineu de Lyon)
In Sfanta Scriptura scrie absolut tot ce trebuie sa faci sau sa nu faci. Nu are nevoie de adaugiri.

Scrie si despre fumat. Iata doar cateva invataturi din Scriptura, pe care le incalci, daca fumezi:
1. Porunca a sasea: "Sa nu ucizi"(Iesirea cap. 20:13). Pe pachetul de tigari scrie "tutunul poate ucide" sau "tutunul dauneaza grav sanatatii". Cine fumeaza, practic, face o crima in timp, asupra sa si asupra celor din jur. Si o face in mod constient.

2. "Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu , pe acela il va nimici Dumnezeu"(1 Corinteni cap. 3:16,17).

3. "Nu stiti ca trupul vostru este Templu Duhului Sfant, care locuieste in voi?" (1 Corinteni cap 6:19).

Cititi cu luare-aminte aceste invataturi din Scriptura. Eu am facut-o si asa m-am lasat de fumat (am fost fumator vre-o 20 de ani). Mi-am dat seama ca atunci cand fumez Il supar pe Dumnezeu. Si mi-a pasat de lucrul acesta. Cum poti sa superi in mod voit si repetat un Tata care te iubeste atat de mult (Ioan 3:16)?!

Sfanta Scriptura nu are nevoie de adaugiri sau de invataturi cu care intra in contradictoriu (multe din ele numite "sfinte traditii"). Poate raspunde convingator la orice intrebare importanta.

Reply With Quote