View Single Post
Vechi 26.07.2008, 18:44:27
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Grigorie, cu toata admiratia pe care ti-o port, as vrea sa spun ca nici eu nu sunt de acord sa folosim cuvintul erezie/eretici cu usurinta cu care se vintura pe aici. Asa multa lume confuza este afurisita de cite un episcop pe un motiv sau altul dar pina la erezie este mult.

Oare este de ajuns ca cei foarte multi preoti care incalca pravilele de comportament si cele faptice sa spuna crezul si atit pentru a nu fi eretici?

Chiar si staretul grec , simpatic, de la Athos care vine des in vizita pe la noi aminteste de faptul ca la noi ca la nimeni vede mult prea multi preoti ci calugari care nu poarta vesmintele negre pe strada si de abia asteapta sa sara-n blugi dupa terminarea slujbei...asta oare nu e incalcare a pravilei?...in cuvintele voastre, e r e t i c?

Tin minte, cind am vizitat o anume biserica din Bucuresti recent pictata de un prieten, mie mi-a trebuit mult sa ghicesc cine era preotul care era intr-o gasca de tineri proaspat rasi, in blugi sau alti pantaloni moderni, tricouri, si cu cel putin un celular la briu.

Pai cum sa nu cistige teren musulmanii fratilor care de cind se nasc pina mor sunt in vesminte calugaresti, cu rivna si VIZIBILI,, daca-i prinde vecernia lor intr-o piata publica acolo cad la Dumnezeu pe asfalt.... pe cind "dreptcredinciosii ne-eretici" nostrii se jeneaza sa "pozeze" in preoti si calugari prin oras,..ca se iau oamenii de ei, asa cum am auzit de la un preot ca l-au injurat.

"Cui ii va fi rusine de Mine si Mie-mi va fi rusine de el"...

Reply With Quote