Argumentele tale mi se par neverosimile pentru simplul motiv ca, daca e sa compar informatiile de pe saiturile tale cu ceea ce s-a scris in astrofizica de nume grele in acest domeniu, ceea ce zici tu imi apare ca o teorie a conspiratiei.
Eu nu neg ca Dumnezeu poate sa creeze o lume intr-o clipita, sigur ca poate. Adica acum cateva mii de ani sa fi creat toate in cateva zeci de ore, dupa care sa se fi retras in background... Insa iarasi, e putin plauzibil.
De acord cu tine, cum am mai si spus, ca exista multe intrebari fara raspuns, exista multe explicatii ale problemelor care sunt inca la faza de teorie fara demonstratie. Nu se stie mare lucru, dar unele lucruri se stiu cu certitudine. Cateva din teorii s-au demonstrat practic, s-au obtinut niste rezultate experimentale coerente...
Ei bine, pe baza lor se poate spune sigur ca stelele s-au format in cateva milioane sau miliarde de ani, planetele la fel, galaxiile si tot restul similar. Cum s-au format galaxiile e partea a doua, nu se prea stie, insa timpul de formare nu poate fi atat de scurt daca e sa te bazezi pe unele legi ale fizicii. De ce sa fi creat Dumnezeu toate in cateva clipe si sa ne dea numai iluzia ca Soarele nostru de exemplu e mult mai batran decat cateva mii de ani? Nu mai vorbesc de anumite elemente ale materiei a caror durata de formare este mult mai mare decat cei 8000 de ani sau nu stiu cat...
Iar creationistii de ce nu pot sa conceapa o teorie care sa se impace cu o anumita parte a evolutionismului? De ce sa nu fie conceputa o "zi" a creatiei ca durand cateva miliarde de ani? Ca doar Biblia e plina de metafore...
Oricum ar fi, Pamantul este in centrul Universului pentru ca centrul e peste tot. Asta tinand cont ca spatiu-timpul este finit si fara margini, in 4 dimensiuni. :)
|