Draga Julia,
Bine ai venit printre noi! O sa incerc sa raspund la cateva aspecte scrise de tine, avertizandu-te inca de la inceput ca s-ar putea sa ti se pare tonul putin dur. Incerc sa fiu obiectiva.
Intrebi "daca o sa avem copii o sa trebuiasca sa-i botez dupa religia catolica tinand cont ca am jurat?"
Nu, nu trebuie sa-i botezi catolici. Ii botezi in adevar, iar daca stii unde e Adevarul atunci faci ce e mai bine pentru mantuirea lor, nu? La fel si cu mantuirea ta si a sotului. Problema e ca ortodoxia pe care o traiesti tu este superficiala. Daca ai fi fost o ortodoxa practicanta nu te-ai fi casatorit cu un catolic decat daca acesta trecea la ortodoxie. Oricum, eu cred ca daca tu vei studia putin istoria bisericilor (ortodoxa si catolica), vei intelege ca Ortodoxia e adevarul. Iar daca sotul tau este inteligent, dupa cum l-ai prezentat, si el va intelege asta si se va converti. Dar tu trebuie sa ajungi sa traiesti Ortodoxia autentic ca sa se poata si el converti.
Spui ca "Mi-ar placea ca si copiii nostri sa fie ortodocsi, insa cum el e catolic, ca toti italienii, va voi sa-si boteze copiii catolic.Aici e dilema:sa cedez si sa-i botezam catolic, sau sa ma opun si sa-i botez ortodox?"
Ma intreb de ce ti-ar placea sa fie copiii ortodocsi? Alegerea religiei nu e o problema de gusturi, ci de Adevar. Iar Adevarul e unul, a fost pana in 1054 si la ortodocsi si la catolici, fiindca erau impreuna, dar apoi Adevarul a ramas numai la Ortodocsi.
Intr-o familie crestina autentica, cei doi sunt UNA si toate se fac prin sfatuire. Nu se pune problema de "a ceda" sau "a se impotrivi". Ci toate se fac cu gandul de a nu-L indeparta pe Dumnezeu din inima si din casa, de a face voia Lui in toate. Problema la voi e ca nu sunteti o familie crestina autentica. Deci aici trebuie "lucrat". Sa descoperiti Adevarul, care este pastrat intact numai in Ortodoxie si sa traiti in El. Apoi toate celelalte isi gasesc raspuns. Daca ti-ai pune o intrebare pe care eu mi-o pun cateodata "daca azi ar fi ultima mea zi de viata, cum as dori sa traiesc?", atunci fii sigura ca nu mai accepti incertitudinea, distanta de Hristos, de Biserica, etc. Dar incearca sa fii sincera cu tine. Vezi ce vrei. Iar daca tu chiar iti doresti ceva bun pentru mantuirea voastra, sigur Dumnezeu o sa va dea. Dar daca vrei numai sa te numesti ortodoxa si sa traiesti ca pana acum, crede-ma ca eticheta nu are nici o valoare.
Spui ca "Marele meu duhovnic caruia cu lacrimi ii descriu slabiciunile si necazurile mele, si la care cer iertarea ,este insusi ISUS CHISTOS!"
E extraordinar ca stii spre Cine sa mergi, dar ceea ce faci e o practica pur protestanta. E bine sa-ti faci un bilant zilnic al pacatelor tale, sa I le spui Lui, sa discuti cu El prin rugaciune, dar nu te vei putea apropia de El si nu vei putea sa si primesti un raspuns de la El decat daca te vei curati de pacate prin Taina spovedaniei.
Legat de biserica, spui ca "Aici ,unde locuiesc, am auzit ca ar exista improvizata o biserica ortodoxa dar sincer nu stiu unde se afla si nici nu cunosc orasul. Cu timpul..."
Daca iti doresti sincer sa mergi la Biserica, te rog sa-mi spui in ce oras esti sau pe langa ce oras mai mare ca sa vedem ce biserici ai in jur. Daca nu vrei sa dai raspunsul pe forum, poti sa-mi trimiti un mesaj privat.
Sa stii ca si eu iti impartasesc durerea, fiindca imi dau seama ca e multa lupta de dus in familia ta. Sper sa constientizezi ca trebuie facuta putina ordine. Sa dai slava lui Dumnezeu ca ai inceput sa-ti pui problemele astea acum. Vad persoane care incep sa se intrebe de abia cand au un copil handicapat, sau cand le moare sotul, sau se imbolnaveste grav, sau cand divorteaza, etc...de abia atunci se intreaba ce a fost in neregula si incep sa faca ordine in viata lor. Cateodata e prea tarziu. Asa ca foloseste acest moment si ia o decizie pentru viata ta.
Elena
|