Citat:
Īn prealabil postat de ispita_ta
daca veti citi canoanele hotarate de Sf Parinti veti ramane muti de uimire la cat de des au pomenit aceste cuvinte/expresii: "anatema", "sa se afuriseasca", "eretic" si altele asemenea lor.
cineva spunea ca prin aceste anateme sau blesteme Biserica nu prea a dat dovada de dragoste.
dar adevarul e ca daca n-ar fi aparut aceste abateri de la dreapta credinta si acesti inovatori care se incred mai mult in propria judecata decat in judecata lui Dumnezeu, n-ar fi aparut nici aceste cuvinte, nici aceste blesteme dure.
dupa cum au spus-o si ei de atatea ori... rostul acestora nu este de-ai denigra pe ceilalti, ci de a apara turma lui Hristos.
si chiar daca nu le-am repeta noi, ele exista oricum.
si chiar daca noi vom tacea, pietrele vor striga...
cand pe Muntele Maslinilor ucenicii il laudau pe Dumnezeu cu glas tare, unii farisei s-au simtit deranjati de atitudinea acelora si-au spus: "Invatatorule, cearta-ti ucenicii"... iar Iisus le-a dat replica "Zic voua: Daca vor tacea acestia, pietrele vor striga. "
|
Pai ce ucenicii il luadau pe Mantuitorul blestamandu-i pe altii.Adica zicau evreilor,belstematilor,si apoi il laudau pe Dumnezeu?Eu unul recunosc,ca au fost situatii inviata incare imi venea rau de tot sa blestem,adica din cauza unei nedreptati extreme.Insa nu toata ziua,bunaziua,blesteme si anateme.Parca am fii fii diavolului,nu ai lui Dumnezeu.