Citat:
În prealabil postat de achimovjan
Pai ce ucenicii il luadau pe Mantuitorul blestamandu-i pe altii.Adica zicau evreilor,belstematilor,si apoi il laudau pe Dumnezeu?Eu unul recunosc,ca au fost situatii inviata incare imi venea rau de tot sa blestem,adica din cauza unei nedreptati extreme.Insa nu toata ziua,bunaziua,blesteme si anateme.Parca am fii fii diavolului,nu ai lui Dumnezeu.
|
Ucenicii Mantuitorului propovaduiau ca Evanghelia duce la mantuire, nu credinta fara roade a evreilor. A spune despre altii ca au o credinta stramba nu inseamna a-i blestema. Nu stiu de unde tragi astfel de concluzii. Un crestin vede in orice alt om chipul lui Dumnezeu si un sfant in potenta. Saul care participa la omorarea Sf. Stefan a devenit Apostolul Pavel. Credeti ca pana sa devina crestin, ucenicii Mantuitorului il urau pe Saul (Pavel) ? Nici vorba, se rugau pentru luminarea lui si a altora.
A combate o credinta sau o ideologie nu inseamna a dori raul pentru aderentii acelor doctrine. Dorind sa-i aduci la dreapta slavire a lui Dumnezeu, le doresti binele, nu raul. Le faci rau tocmai daca le linistesti constiinta spunandu-le ca merg pe drumul cel drept, cand de fapt ei se afla in ratacire.
Chiar si Mantuitorul este aspru cu credinta iudeilor. Ii numeste pui de vipere, fatarnici, calauze oarbe, fii ai diavolului s.a.m.d. Tot Mantuirorul ne spune ca "
nu pace am venit sa aduc in lume, ci sabie", prevestind ca nu toti oamneii vor primi Evanghelia, ci vor fi si impotrivitori. Fiecare cum isi asterne, asa va dormi, Dumnezeu respecta libertatea fiecaruia. Dar Biserica trebuie sa propovaduiasca cuvantul nemincinos al Evangheliei, incat nimeni nu va avea scuza ca a respins adevarul.
"
De n-as fi venit si nu le-as fi vorbit, pacat nu ar avea; dar acum n-au cuvant de dezvinovatire pentru pacatul lor."
( Ioan 15, 22 )