View Single Post
Vechi 16.11.2006, 12:13:17
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Padreeugen
Oare chiar asteapta cineva sa cunoasca un preot sa vada daca merita sa-i zica "popa" sau "preot"? NU. De regula oamenii zic popa inainte de a schimba 2 vorbe cu preotul. Asa sunt invatati. Asa se discuta in mediul lor, deoarece au cam pierdut legatura cu Biserica. Cei care merge mereu la Biserica nu vorbesc asa. Si cuvantul "popa" e in batjocura la adresa ununi preot.
Sa fiti iubiti...
Va dau un exemplu de preot care a refuzat sa oficieze slujba de inmormantare.
Un var primar al mamei mele din Breaza, care este si in prezent preot in Breaza (nu stiu daca singurul) si care a refuzat in anul 1999 sa oficieze slujba de inmormantare a rudei lui, matusa mea. Motivul nu-l cunosc exact, certuri referitor la niste bucati de pamant !!!
Eu am participat personal la inmormantare si am fost nevoita, pentru ca toata lumea astepta, sa ma duc sa-l aduc pe celalatepreot chiar daca avea optzeci si ceva de ani si nu prea se putea misca. Era un om bun si inimos. Nu a comentat situatia si a facut-o din toata inima. Tot respectul.
Cat despre ruda mea, ce pot sa zic, nu cred ca exista explicatii.
Si atunci intreb. Ce poate sa-i invete pe oameni un asemenea preot?
Si nu este singurul.
La slujba de casatorie, tot mie mi s-a intamplat in anul 1991, la o biserica cunoscuta din Bucuresti.
Trei preoti oficiau slujba. Cum este normal, inainte am achitat tariful cred 3.000 lei.
Inainte de inceperea slujbei, unul din preoti a cerut certificatul de casatorie.
In timpul slujbei, i-a mai cerut nasului 6.000 lei. Acesta a fost socat. Vazand ca nu prea vrea sa-i dea banii, a refuzat sa ne inapoieze certificatul de casatorie. Sotul meu a aflat abia dupa nunta. Nasul, de rusine, a data banii si nu ne-a zis nimic atunci.
Ma intreb: nu puteau cere toti banii la inceput?
Alta intamplare: ma duc la spovedanie in comuna Bragadiru. Preotul imi povesteste cum se alege cu multe "prietene" dintre enoriase si multe altele.
Ce parere aveti? Din pacate, nu sunt intamplari izolate.
Exista evident si exceptii.
Nu-i judec pe acesti domni, numai ca nu prea vad ce respect pot avea fata de ei si cum mai pot sa ma duc sa-i ascult cand stiu ca-si fac doar meseria.
Si apropo de intermediari.
Nu avem nevoie de nici un intermediar pentru a ne ruga. Ruga ne este ascultata de Dumnezeu direct.
Toate cartile scrise de preoti calugari despre rugaciunea inimii spun acelasi lucru.
Si atunci, de ce incercati domnilor preoti sa distorsonati mesajul divin?
Omul trebuie incurajat sa se roage, in "camara inimii lui".
Preotul ii va fi alaturi sa-l sprijine in rugaciune ca duhovnic, dar in nici un caz nu va face rugaciunea in locul celuilalt. relatia este directa. Si rolul preotului este de invatator, el trebuie sa-i invete pe oameni.
ce se intampla in fapt ... vedem consecintele in proliferarea sectelor religioase si alte fenomene.
Nu cred ca a ascunde adevarul este cea mai buna metoda.

Reply With Quote