shi cum il lepadam? poi il dam jos din carca omului interior shi in locul grijii de sine punem crucea... sau cum? Dumnezeu spune ca sunt cateva portzi... intai sa ne lepadam de trup (adica sa nu furi, sa nu mintzi, sa nu ucizi, sa nu te lacomeshti, sa nu curveshti, sa nu mananci...) apoi sa foloseshti ce te indeamna Biserica (sfintzirile, tainele, lucrarile) iar la final daca ajungi la golgota sa nu fugi de acolo ci sa o urci, shi sa rabzi in pace pana la sfarshit... multzi le-au facut pe toate alea bune dar cand au ajuns la gologota... s-au intors din drum... au zis ca nu-i de ei... s-au "smerit" cica sa n-o mai urce, ca ei nu sunt ca sfintzii parintzi asha de inaintatzi... shi s-au pus doar pe tanjala... pe tanjala din aia inalta plina de inchipuiri despre sine... shi asta mi se intampla shi mie foarte des... mult prea des... cand e momentul, clipa, am visat shi am pierdut trairea... fatza era, locul era, inima nu era la locul ei, deshi parea asha de clar incat ash fi luat oscar cat de verosimil parea totul... abea mai tarziu mi-am dat seama ca era vorba de trucaje... eu nu simtzeam nimic... 6x???:(:(
|