Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
:hmmm: C-tin, Ioan, sa avem mai bine frica de Dumnezeu. Nu cred ca ei sunt mai pacatosi ca noi. Asta e judecata oamenilor. Amintiti-va de Iov!
|
Lidia/Traian! Lasa sa nu ne mai comparam cu Iov!Ce bine ar fi sa fie aici vorba de suferinta lui Iov. Suferinta Sfantului intru desavarsire sa si totodata intru mantuirea celor multi si impacarea lor cu Dumnezeu!
ADICA! sa sufere unul pentru cei multi... LA inundatiile astea sufera toti...
Nici macar ierarhii nu au inteles! Cu litere de-o schioapa sta in ziare scris ca Biserica face rugaciuni pt incetarea ploii. Na! c-am ajuns si sfinti care pot indupleca pe Dumnezeu sa opreasca urgia:rolleyes: Cand normal ar fi sa scrie CU LITERE DE-O SCHIOPA, ca fac rugaciuni de POCAINTA. Ca-si pun cenusa in cap! Doar asa a scapat cetatea Ninivei ...
Par cinic in textul meu privind acesta inindatie pt ca privesc mai mult la folosul sufletesc decat cel trupesc!
Cand un sfant parinte román din Muntele Athos a fost rugat de fratii sai monahi greci sa faca rugaciuni de incetare a incendiului ce izbucnise in Sfantul Munte. Parintele le-a raspuns in putina greaca pe care o stia: "NU-NU! MULT VERDE, MULTA LENE!". I-a lasat sa le arda bunurie... Noi am spune ca e criminal nu? Daca avea putere de rugaciune sa induplece pe Dumnezeu si n-a facut-o! Fiindca a considerat atunci ca le e mai de folos necazul decat bunastarea...
Sper sa nu va supar cu ce spun, dar eu in cazul asta ma rog numai pentru mantuirea sufletelor lor si atat! iar milostenia o fac in alta parte!
Cat priveste frica de Dumnezeu,,,, cine asculta de frica. e bine! Dar cine asculta din dragoste...e si mai bine!
Si inchei cu un raspuns la afirmatia lui Traian: Dumnezeu nu bate deloc! Ci doar ingaduie ca propria noastra uraciune sa ne trazneasca inapoi!
Unde este intradevar evlavie si smerenie nu sunt astfel de urgii nici macar pt intarirea credintei:rolleyes: lucru care e diferit de la om la om!