Subiect: casatorie
View Single Post
Vechi 16.11.2006, 12:15:07
julia julia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.11.2006
Implicit

Elena iti multumesc pt. raspuns, si chiar daca acesta a fost ca un "dus rece" este binevenit ,caci reveleaza multe adevaruri si invita serios la meditatie.Pot sa spun doar ca ai dreptate si ar cam fi cazul sa ma ridic din nesimtirea zilelor mele si sa incerc sa caut Adevarul cu asiduitate.Astept ajutorul de la Bunul Dumnezeu, si trebuie asa cum ai spus, sa-I dau slava ,caci incearca sa-mi trezeasca constiinta din amortire.Ai dreptate ,nu stim care-i lungimea firului vietii si pt. asta ar trebui sa traim fiecare zi intru Hristos gandind ca poate aceea este ultima noastra zi de viata.Vreau din tot sufletul ca si barbatul meu sa devina ortodox si am sa incep sa ma rog pt.asta.Insa trebuie sa stii ca e foarte dificil si am sa-ti explic de ce.
1.Sotul meu nu vorbeste romaneste,incerc sa-l invat cate ceva cuvinte insa e nevoie de timp.Cum sa-l duc oare la biserica ortodoxa cand el nu intelege nimic?
2.Sotul meu s-a botezat matur acum 6 ani si vine dintro familie unde tatal se declara ateu(bunica adventista) iar ceilalti nepracticanti-indiferenti.Dupa ce el a decis sa se boteze catolic acum cativa ani, cum sa-l fac eu sa devina ortodox??
3.Ma aflu intr-o tara eminamente catolica unde bisericile ortodoxe sunt putine.Am intrebat preotul catolic daca exista biserica ortodoxa aici si el mi-a spus ca ar exista aici in oras una improvizata.M-am dus cu sotul meu acolo dar n-am vazut nimic care sa indice prezenta vreunei biserici.Am luat adresa din internet.
Acestea fiind spuse gandesc ca schimbarea ar trebui sa inceapa de la mine, deci ar fi momentul "sa-mi fac curatenie in suflet" si dupa aceea va trebui sa incerc sa-i explic sotului meu cam cum stau lucrurile.
Spui ca daca as fi fost o practicanta ortodoxa ferventa nu m-as fi casatorit cu un catolic.Sa stii ca m-am gandit si eu serios la acest lucru dar cred ca uitam ca iubirea ne este data de la Dumnezeu .Deci daca El ne permite acest lucru este pt. ca este Voia Sa.La El totul este cunoscut ,si poate ca asa ne da o sansa amandorura de a ajunge impreuna spre mantuire.Cu siguranta barbatul meu n-ar fi stiut nimic despre ortodoxie daca nu se casatorea cu mine.
Sunt convinsa ca biserica cea adevarata este cea ortodoxa ;biserica catolica mi se pare fatarnica si plina de fast ,pe cand cea ortodoxa e traitoare,saraca si umila ,dar plina de credinta .
Sunt in cautarea Adevarului si sigur Isus imi va da Lumina.Nu spune oare :"Bateti si vi se va deschide!" ?
O singura indoiala am care se refera la spovedanie.Daca eu vorbesc deschis prin rugaciune si cer iertarea de la Bunul Isus Cristos si o cer cu toata cainta si din toata inima, de ce spui ca Domnul te iarta numai daca participi la Sfanta Spovedanie cu un preot?Nu exista preot mai mare ca Isus!Mi se pare ca devenim foarte dependenti de oameni..de aici si pana la indulgentele catolicilor nu mai e dact un pas!!De iertat ,ne poate ierta numai Dumnezeu ca Unul ce cunoaste bine sufletele oamenilor.Nu neg rolul preotilor insa putini sunt cei cu har si adeseori o spovedanie la un preot neadevarat devine o pierdere de vreme.Eu nu vreau sa ofensez pe nimeni insa adeseori adevarul are aceasta fata.Imagineza-ti ca ai fi pe o insula si n-ar exista preoti si nici biserica.Crezi ca daca te-ai marturisi direct Lui Dumnezeu ,nu te-ar ierta?Sau poate ar spune cauta-ti un preot?Cred in rolul de sfatuitor si vindecator de suflete al preotului, daca acesta e cu adevarat traitor.S

Reply With Quote