Citat:
În prealabil postat de mihailt
Mai frate Laurentiu PF parinte Daniel i-a luat pe membrii consiliului bisericilor de la Geneva si i-a dus la parintele Cleopa ca acesta sa le spuna daca ce fac ei este sau nu placut lui Dumnezeu.
Si este acel interviu cu membrii aceia de la Geneva.
Parintele Cleopa a zis ca initiativa acelora este bineplacuta lui Dumnezeu.
Dar ca mai sunt multi munti de trecut pana ce BOR se va uni cu dansii.
Adica incet incet vor reveni si aceia la credinta ortodoxa.
Cei care zic "cand o sa vrea Dumnezeu unirea bisericilor o sa o faca" nu se gandesc ca Dumnezeu nu sileste pe om sa faca ceva?
Doar nu e clar ca lui Dumnezeu nu i-a placut faramitarea crestinatatii?
In acelasi stil am putea sa zicem ca Dumnezeu ne mantuieste asa fara ca noi sa facem nimic...:D
Insa ecumenismul nu are nicio legatura cu decizia Sfantului Sinod in cazul IPS Nicolae.
|
Frate arata unde zice asa ceva Parintele Cleopa?
Nu mai vorbi aiureli ca Parintele Cleopa nu a fost niciodata de acord cu asa ceva...
Adu-mi tu mie inregistrarea unde zice Parintele ca este de acord cu asa ceva si dupa aia mai discutam;
Dupa cum vezi si in inregistrare spune clar ca noi n-avem ce dogme inprumuta de la catolici si nici de la protestanti pentru ca biserica ortodoxa este intreaga.
[color=blue](pune mana si uita-te aici sa vezi ce zice si Parintele Staniloaie care i-a fost profesor lui Daniel si nu mai bate campii)[/color]:
http://youtube.com/watch?v=iqGAfWRUmN8&feature=related dar acum Daniel a fost special format de catolici si protestanti crezi ca degeaba a facut el studii la cotolici si pe la protestanti... Daniel mai bine sa se faca scriitor ca nu e el de Patriarh, este depasit...
Iar Dumnezeul nostru este Viu si Lucrator, domnule, Nu este un Dumnezeu ca acela cum Si-l inchipuie si cred fariseii suspendat acolo sus in in cer si nu le da dreptate la eretici si la cei care pastreaza Adevarul Lui. N-ai auzit ce zice in Sf. Scriptura: Cel cw pazeste poruncile Mele acela Ma iubeste
Tu nu vrei sa intelegei ca atata timp cat Daniel nu respecta canoanele este insasi el caterisit de Sfinti Parinti si caterisirea lui asupra celorlalti este una falsa pentru ca nu mai are nici o putere deoarece el insasi este anatemizat de Sfintii Parinti!
[/b]Dar se pare ca voi astia ecumenistii credeti mai mult pe Daniel ca si cum ar fi un papa al vostru decat pe Sfintii Parinti[b]
Cand Parintele Calciu {care sa stii frate ca este printre singurii preoti care a avut curaj sa iasa cu pieptul gol sa-l marturiseasca pe Hristos in vremea regimului comunist pentru assta fiind intemnitat)- pe atunci Daniel era un pustan si acum a venit el sa le de-a lectii celor care l-au marturisit pe Hristos- a fost intrebat:
- Pana unde poate merge ascultarea fata de ierarhii ecumenisti? (Parintele a raspuns)
[color=green]
- Am sa va dau exemplu din Pateric. La un parinte foarte induhovnicit a venit diavolul. Si l-a intrebat: tu esti monahul Ioan (sa zicem)? Si el a zis da. Tu esti mincinosul ala care propovaduiesti adevarul si rabdarea si umilinta si dragostea, si tu urasti si faci toate prostiile? Da. Tu esti lacomul acela care mananci pe ascuns si ucenicii tai tin post? Da, eu sunt acela. Tu esti pacatosul care te uiti dupa femei si propovaduiesti castitatea? Da, eu sunt acela. Tu esti ereticul Ioan? Nu, asta nu! Pana acolo trebuie sa ascultam pe ierarhi.[/color]