Citat:
În prealabil postat de vsovi
poi piliozofi etzi fi voi... dar shi eu pana la urma rama doar cu vorbaria in deshert ca voi nu mai vrezti sa auzitzi ca v-atzi orbit sa nu mai vedetzi...
raspunsuri ajutatoare pentru voi ca eu n-am nevoie sa fiu ajutat sa ma luminatzi voi:
-la 8 zile a fost taiat imprejur Domnul Hristos, poate shi sf Ioan Botezatorul deshi nu shtiu ca n-am citit...
-multzi sfintzi nu provin din cei ai casei lui Israil ci s-au nascut pagani deci n-aveau cum sa fie botezatzi de mici, iar botezul cel nou "cercuirea inimii" este shi pentru pagani dar shi pentru evrei... shi se face la copiii creshtinilor-ortodocsi asha cum se facea la evrei, dar nu in pielitza ci intru credintza shi legamantul Harului
dar voi punetzi-va voua intrebari ajutatoatre ca sa va convingetzi de Adevar shi nu de ce v-au invatzat acolo la voi in secta...
poi daca spui de vorba lunga inseamna ca n-ai socotit nimic din ce am scris... adunci ca sa fiu pe scurt ce sa-tzi spun? altceva mai scurt n-am:
7x???:(:(
|
1. Domnul Iisus Hristos a fost taiat imprejur la 8 zile (era evreu - si mai era valabila legea veche) dar a facut botezul la 30 ani.
2. Sfantul Ioan Gura de Aur nu era pagan inainte de botez. Curios este faptul ca acest sfant mai intai s-a calugarit ( probabil in anul 368) si apoi s-a botezat (probabil in anul 372).
3. Sfantul Vasile cel Mare nu era pagan inainte de botez. Provenea dintr-o familie de crestini; el provine dintr-o familie creștină binecunoscută: tatăl său Sf. Vasile cel Bătrân a fost un renumit învățător în Pont, iar sora sa Macrina și fratele său Grigore din Nyssa au devenit deasemenea sfinți. Si totusi s-a botezat la maturitate.
4. O intrebare: de ce nu se facea botezul pruncilor pe vremea sfintilor apostoli?