31.07.2008, 13:43:16
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de mariann
Citat:
În prealabil postat de ancah
Am impresia ca suntem pe alta lungime de unda, mariann. De aceea nu intelegi. De unde poate proveni aceasta diferenta de lungime de unda?!? Ceea ce scriu ortodocsii nu se potriveste in tiparele sectelor. Daca nu faci si tu un efort de a vrea sa intelegi ceea ce ti se scrie, efortul ortodocsilor ramane inutil. Vezi bine ca nu vine fiecare cu interpretari proprii, ci cu invataturile Sfintilor Parinti, oameni indumnezeiti, care au primit de la Duhul Sfant cele transmise noua. Daca nu te indoiesti de existenta Duhului Sfant si de lucrarea Lui in om, atunci nu te poti indoi nici de cele scrise de Sfintii Parinti. Iar daca stiind aceasta, te indoiesti de cele afirmate de sfintii Parinti, atunci pacatuiesti impotriva Duhului Sfant, pacat care nu se iarta.
Nici Biblia nu a fost scrisa intr-o zi de o singura persoana. Dumnezeu ne-a mai dat inca o invatatura si inca una, pe masura ce am putut sa o intelegem. De ce sa ne miram ca ne-a vorbit prin Sfinti?!?
Problema sectantilor este ca nu cred in Sfinti. E mare pacat, caci au devenit piatra de poticnire pentru voi. Incearca, draga mariann, sa depasesti aceasta faza si vei intelege ce lucruri minunate ne-au lasat in scrierile lor Sfintii.
|
Anca, eu cred in Sfinti Parinti precum: Sfintii evanghelisti Matei, Marcu, Luca, Ioan si sfintii apostoli Pavel, Petru, Iacov. Acestia au fost contemporani cu Domnul Iisus Hristos si au promovat cea mai pura invatatura. De ce nu-mi dati invatatura din acesti Sfinti parinti?
|
Interpretarile tale pentru mine nu au o autoritate si cred ca poate nici pentru multi cei de o confesiune cu tine, pantru ca uneori sunt interpretari subiective. Stiu persoane de aceeasi confesiune care se contraziceau si mai trist cultul respectiv s-a scindat, pentru ca nu au avut o unitate de credinta, DACA INTERPRETAU IN DUH, DUHUL NU DEZBINA. IN Ortodoxie vorbim despre autoritatea acestor Sfinti Parinti, care din fericire se bucura de autoritate si in celellate confesiuni. Stiu pastori care au inceput sa predice din Sfantul Ioan Gura de Aur. Pentru ca au gasit adancime. Versetele invocate de mine sunt invocate de Sfintii Parinti si vreau sa raman in duhul lor.
|