Citat:
În prealabil postat de georgeval
Stiu pastori care au inceput sa predice din Sfantul Ioan Gura de Aur. Pentru ca au gasit adancime. Versetele invocate de mine sunt invocate de Sfintii Parinti si vreau sa raman in duhul lor.
|
1. Sfantul Ioan Gura de Aur este unul dintre sfintii a caror invatatura o apreciez si eu. Toate talcuirile acestui sfant (din cate am citit) mi s-au parut in armonie cu Sfanta Scriptura si pline de profunzime.
2. Referitor la versetele invocate: sunt curios care sfant parinte a putut sa faca o asociere intre Fiul lui Dumnezeu si niste imagini pictate de maini omenesti. Si daca totusi cineva a facut aceasta asociere, vi se pare ca este in Duhul lui Dumnezeu? Mi se pare ceva urat sa iei niste versete care vorbesc foarte frumos despre Domnul Iisus Hristos si sa incerci sa-ti justifici, cu ajutorul lor, inchinarea in fata unor picturi. Modul de inchinare este o problema de credinta a fiecaruia si nu este treaba mea sa judec. Dar, macar lasati Sfanta Scriptura in pace. Nu trageti de ea ca sa va justifice anumite obiceiuri.