Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
De observat ca sper sa gasesc ceea ce caut in ortodoxie. Nu am cautat alinare la catolici sau la protestanti, din cauza a ceea ce mi s-a intamplat. Cred ca asta ramne dreapta credinta, contrar a ceea ce vad prin biserici.
Din cate-mi amintesc, in Biblie scrie ca sa nu ne incredem in cei care ne invata gresit, fie ei si ingerii lui Dumnezeu. Iar, daca orb pe orb va invata, amandoi in groapa vor cadea.
Si inca ceva... A fi un bun crestin nu inseamna a trece cu vederea faptele si invataturile cele rele ale unor preoti, nu! Inseamna a avea curajul smerit de a spune lucrurilor pe nume, in ideea ca poate se vor schimba sarmanii preoti sau "crestini"... "Nu judecati" nu cred ca inseamna inchideti ochii si treceti mai departe. Dimpotriva, ma gandesc ca este pacat sa treci cu vederea asa ceva.
Eu nu stiu de unde sunteti voi, cei care marturisiti asa un procent optimist al traitorilor de credinta de la noi din tara... Eu m-am plimbat prin multe locuri si am ramas cu un gust amar in privinta asta.
Deci, atentie la neatentie... :)
|
Daca tu esti sincer in cautarea lui Dumnezeu si doresti cu tot sufletul salurmezi imposibil sa nu il descoperi ,,,,,chiar si in persoanele gresite pe care le intalnesti , toate sun creaturi al lui Dumnezeu si tu trebuie sa te intrebi daca faci tu binele , ferice de cel ce ajuta si nu este ajuta doar decat Hristos , deci uita -te putin in interiorul tau si vezi te pe tine , e usor sa vedem preotii ei sunt cei mai atacati deci datoria ta este sa te rogi pentru acel preot care te face mai intelept .
Deci fara cautari desarte , a fi crestin adevarat nu face deosebirea intre ortodox si catolic ...asta este pacatul mare ,,ca continuam si noi crestinii sa ne dezbinam ...oricum Dumnezeu ne pune la multe incercari ....si noi ne impotmolim inca de capii bisericilor in loc sa ne rugam pentru unire , ca daca El vrea va fi cu si fara voia noastra .