View Single Post
Vechi 16.11.2006, 20:20:01
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CM
Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de CM
De ce sunt oamenii atat de diferiti?

Care ar fi raspunsul dat de credinta ortodoxa, atata timp cat am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu?
daca vrei sa stii raspunsul dpdv ortodox, l-a dat phradmon pe topicul "cuvinte din pateric". ca sa nu citez din memorie, ca nu am patericul la indemana, am facut un copy-paste pe topicul respectiv :

" Avva Antonie, - fiti atenti la exprimare - cautand la adancul judecatilor lui Dumnezeu, a cerut zicand: Doamne, cum se face ca unii mor de tineri, iar altii prea imbatranesc? Si pentru ce unii sunt saraci, iar altii bogati? Si cum cei nedrepti sunt bogati, iar cei drepti saraci? Si a venit lui un glas zicand: Antonie, ia aminte de tine, ca acestea sunt judecati ale lui Dumnezeu si nu-ti este tie de folos a le sti!" .
Multumesc Mirelat pentru raspuns.
Totusi, asta era valabil acum .... x ani, dar omenirea evolueaza. Poate ca acum ne-ar fi de folos ca sa stim.
Si de ce nu, ca sa intelegem. Nu este posibil sa trecem prin viata fara nici o intrebare. Altfel nu ne-ar fi fost dat creierul ca organ atat de complex. Asa am fost creati. Si poate ca trebuie sa folosim tot ceea ce ne-a fost pus la dispozitie ca sa avem o viata imbelsugata. Sa nu uitam flora si fauna create de Dumnezeu, de ce ar fi necesar sa fie atatea varietati de specii?
CM, ai pomenit de flori si-apoi ceva de renasterea din fiecare an a naturii. Sa inteleg ca te referi la paginile din Biblie in care se vorbeste despre reincarnarea omului, lucru de care noi crestin-ortodocsii nu trebuie sa stim? Ei, uite ca stim, am aflat! De fapt, ce-ar mai trebui sa stim? Si de acest lucru ne este interzis? Vad ca stii mult mai multe de aceea te rog sa dezvolti.

Pentru ca doar pentru tine am intrat, cu toate ca partenerele cu care esti acum angajata in dialog mi-au interzis accesul, inca nu stiu in ce calitate. Mai astept raspuns la intrebarile puse...
Reply With Quote