13. Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află.
14. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află. ( Matei 7,13 ...Iisus Hristos Dumnezeu)
Daca mai tin bine minte,se pare ca pe Sfintul Ioan Gura de Aur,in urma unei discutii despre mintuire, l-a intrebat un mirean ortodox :
-Parinte,vreti sa spuneti ca numai monahii se vor mintui ?
La care mucalit( adica facind o gLuma...sa zicem),parintele a raspuns:
-Dar cine a spus ca toti monahii se vor mintui ?
Mintuire ar insemna unirea omului cu Dumnezeu in vesnicie,indumnezeirea omului prin harul necreat care se revarsa din trupul lui Iisus Hristos Dumnezeu in Biserica( mie asa mi-a spus doctor Watson )....or eu nu stiu daca catolicii au auzit de asa ceva si daca chiar cred asa ceva( ca omul devine o fiinta compusa cumva....adica in
trupul acesta plapind de 70 de kg si 1,75 metri sa zicem,incape si traieste un Dumnezeu infinit)...omul traind viata lui Dumnezeu iar Dumnezeu traind viata omului.....ca o mama cu puiul ei nenascut inca,desi viu.
Sint atit de multe de spus aici....ca ma opresc.
draga Maria,
Despre infailibilitatea Bisericii poti sa cauti pe google.
Eu,din cite banuiesc....aceasta vine de la Capul Bisericii Iisus Hristos Dumnezeu care traieste pe pamint dar si in Cer,prin Duhul Sfint care vorbeste in inima oamenilor sfinti(cei care pot sa-L auda si sa zica Parutu-sa Duhului Sfint si noua....)...si confirmat in viitor de poporul credincios( Biserica )...tot prin Duhul Sfint care traieste pe pamint dar si in Cer....chiar daca neauzit de aceasta data.
|